Přemýšlíte o tom, jaké zimní pneumatiky koupit pro tuto sezónu? Zjistěte, které značky pneumatik 225/55 R17 naši zákazníci hodnotí jako nejlepší. Pročtěte si názory běžných řidičů a vyberte si nejlepší pneumatiky pro nadcházející zimní sezónu. 

Více než 90 tisíc komentářů na našem portálu představuje jednou z největší databázi tohoto typu v Evropě. Velký počet recenzí k jednotlivým pneumatikám vám umožní jednoduchý výběr podle vašeho stylu jízdy a vašich očekávání. 

Pneumatiky v rozměru 225/55 R17 se používají například u těchto modelů aut: Audi A6, BMW řady 5, Citroen C5, Mazda 6, Mercedes Klasa S, Opel Insignia, Renault Espace, Subaru Forester.

Testy zimných pneumatík 2015

Moderní zimní pneumatiky zvládají jízdu i v
extrémních povětrnostních podmínkách (fot. Nokian).

Nejlepší zimní pneumatiky 225/55 R17 podle uživatelů portálu OPONEO

Model pneumatikyHodnoceníNabídka
1. Michelin ALPIN 5 5,6Podívejte se na nabídku
2. Uniroyal MS Plus 77 5,2Podívejte se na nabídku
3. Nokian WR A35,2Podívejte se na nabídku
4. Continental ContiWinterContact TS830 P5,2Podívejte se na nabídku
5. Zeetex Z-Ice 10005,0Momentalně nedostupná

*stav k 24. 7. 2015
Žebříček používá stupnici hodnocení od 1 do 5, kde 5 je nevyšší možná známka.

 

Michelin ALPIN 5

Michelin ALPIN 5

Michelin ALPIN 5 

 Michelin ALPIN 5 je pneumatika, kterou řidiči z modelů v rozměru 225/55 R17 hodnotili nejlépe. Doporučuje ji 98% uživatelů, kteří zanechali na našem portálu svou recenzi. Vysoko hodnotí také její jízdní vlastnosti na silnici.

Jakých vlastností si řidiči všímají nejčastěji? Odpovědi naleznete v recenzích řidičů. Zde uvádíme několik příkladů: „pneumatiky používám od konce listopadu 2014. V prosinci jsme vyrazili na svátky do Alp, jízdní podmínky na cestě byly těžké, na jízdní komfort to však nemělo vliv. Velkou předností pneumatik je to, že jsou velmi tiché, podobně jako letní“, „velmi dobré gumy, ujel jsem na nich už několik tisíc km, nejsou hlučné, mají velmi dobrou přilnavost v hlubokém sněhu, dobře drží“, pneumatiky velmi dobře zvládají hluboký i rozbředlý sníh. Po prvním týdnu si dobrých vlastností pneumatik všimla i manželka“.

 

Koupit pneumatiky Michelin ALPIN 5

 

Dobré vlastnosti pneumatiky oceňují nejen běžní řidiči. Získala také ocenění v různých sezónních testech pneumatik, které organizovaly motoristické a spotřebitelské organizace a časopisy. Model například doporučil test časopisu „Auto, Motor und Sport“ v roce 2014. 

Michelin ALPIN 5 je už pátá generace proslulých zimních pneumatik řady ALPIN. Konstruktéři pneumatiky se soustředili na to, aby zajistili uživatelům pneumatiky maximální bezpečnost v náročných zimních podmínkách. Model má směrový dezén s inovativními bloky, které odvádějí rozježděný a rozbředlý sníh a zajišťují stabilní a plynulou jízdu. Michelin patří k lídrům pneumatikářského průmyslu na světě.

 

Uniroyal MS Plus 77

Uniroyal MS Plus 77

Uniroyal MS Plus 77

Druhé místo v žebříčku získala pneumatika, kterou podobně jako model ALPIN 5 doporučuje až 98% řidičů. Uniroyal MS Plus 77 získala doporučení „vynikající pneumatika“ a za její nejsilnější stránky uživatelé považují nejen jízdní vlastnosti na silnici (4,3/5), ale také provozní náklady (4,0/5) a jízdní komfort (4,0/5). 

Řidiči v komentářích vyzdvihují skvělé vlastnosti Uniroyal MS Plus 77. „Super pneumatiky pro naše klimatické podmínky, dost odolné, velmi dobře sedí na silnici i v těžkých podmínkách, na rozbředlém sněhu jedou jako po kolejích, nezažil jsem tuto zimu ani jednu situaci, ve které bych se na silnici cítil nejistě“, „na mokré vozovce drží jako přilepené. Skvěle sedí také na sněhu, jak na uježděném, tak i na sypkém“, „pneumatiky se velmi dobře osvědčily. Prošly zkouškou na dost náročných ukrajinských silnicích. Zasněžené silnice nebyl pro ně žádný problém“.

 

Koupit pneumatiky Uniroyal MS Plus 77

 

Pneumatika byla také hodnocena dvěma organizacemi, které se zabývají odbornými testy. V roce 2014 získala známku „velmi doporučujeme“ v testu časopisu „Auto Zeitung Allrad“, a o rok později získala 4. místo a stejné doporučení v testu organizace ADAC. 

Uniroyal MS Plus 77 je pneumatika určená pro osobní automobily, včetně vozů kategorie SUV. Její dezén má hustou síť lamel, která zajišťuje bezpečnost na mokré vozovce a pomáhá udržovat odpovídající přilnavost v nepříznivých povětrnostních podmínkách. Uniroyal je značka, která je proslulá výrobou pneumatik s vynikajícími jízdními vlastnostmi v dešti.

 

Nokian WR A3

Nokian WR A3

Nokian WR A3 

Pneumatiku Nokian WR A3 u nás hodnotilo už skoro 260 řidičů. Drtivá většina z nich, konkrétně 95%, ji doporučuje svým známým. Nejlépe hodnotili jízdu na suché vozovce.
Upozorňují také na skvělé vlastnosti na uježděném a rozbředlém sněhu. „Pneumatika se chová velmi dobře. Jízda po sněhu s autem, které má výkon přes 300 koní, je čistá radost a pocit bezpečí. Finové odvedli kus dobré práce“, „chovají se skvěle jak ve městě tak i mimo něj. V tomto roce byla zima skutečně mírná a těžko říci, jak se pneumatika chová v typických zimních podmínkách, ale zatím jsem spokojený“, „super záběr, pneumatika je předvídatelná, snadno lze vycítit limity přilnavosti. Celkově doporučuji“, „právě jsme otestovali čerstvě zakoupené pneumatiky v extrémních podmínkách při jízdě do Bormia a zpět, čili přes průsmyky, serpentýny, čerstvý sníh (jeli jsme v totální vánici), uježděný sníh, rozbředlý sníh – za každých podmínek se pneumatiky chovaly skvěle“.

 

Koupit pneumatiky Nokian WR A3

 

Nokian WR A3 je model navržený pro osobní automobily s výkonnějšími motory. Model má asymetrický dezén, který se vyznačuje dobrými vlastnostmi na suché a mokré vozovce. Inovativní vnitřní rameno pomáhá účinně odvádět vodu a rozbředlý sníh. Nokian je nezávislý finský výrobce pneumatik, který se specializuje na výrobu zimních pneumatik.
 

 

Continental ContiWinterContact TS830 P

 Continental ContiWinterContact TS830 P

 Continental ContiWinterContact TS830 P

Continental ContiWinterContact TS830 P ocenili naši uživatelé jako „vynikající pneumatiku“. Ostatním řidičům ji doporučuje 95% uživatelů a jejími nejlepšími vlastnostmi jsou jízdní vlastnosti na silnici (4,5/5) a jízdní komfort (4,1/5). V komentářích řidičů převládají nadšené reakce. „s těmito pneumatikami jsem zcela spokojen. Mohu říci, že nabízí vysoký jízdní komfort, a to jak na kluzkém, tak i na mokrém povrchu. Automobil skvěle sedí na silnici, nezažil jsem podklouznutí“, „první sezóna a nemohu si stěžovat. Myslím, že ji můžu doporučit, tam, kde jiní měli kvůli rozbředlému sněhu malé problémy, jsem si ničeho nevšiml. Pravděpodobně nejlepší pneumatiky, jaké jsem dosud měl“, „pneumatika velmi dobře drží na sněhu a ještě lépe na zledovatělé silnici. Výrobce si za tuhle kvalitu zaslouží uznání“.

 

Koupit pneumatiky Continental ContiWinterContact TS850 P

 

Model získal několik ocenění v různých testech pneumatik – např. v roce 2012 se umístil na 1. místě v testu časopisu „Auto Bild SUV & 4x4“ a o rok dříve získal první místo v testech provedených časopisem „Auto Express“ a „Auto Bild Performance“.

Pneumatika je určena pro osobní automobily vyšší třídy (sportovní, luxusní a SUV vozy). O odpovídající přilnavost na sněhu se starají sinusoidní lamely a pevné bloky umístěné v čelní části pneumatiky. Continental je koncern, který vlastní například značky: Semperit, Uniroyal, Barum, Viking a General Tire.

 

Zeetex Z-Ice 1000

Zeetex Z-Ice 1000

Zeetex Z-Ice 1000

Tento model uzavírá žebříček pneumatik 225/55 R17. Z-Ice 1000 hodnotilo 70 řidičů, z nichž 97% doporučuje tuto pneumatiku ostatním. Mezi vysoko hodnocenými parametry se nachází jízdní komfort a chování pneumatiky na suché vozovce. V recenzích řidičů naleznete tyto komentáře: „pneumatika, které odpovídá své ceně. Hledal jsem něco levnějšího, ale záleželo mi na nových gumách. Cena je velmi příznivá, dobré recenze. Spolehl jsem se na Oponeo a názory řidičů a nemám pochybnosti, za tyto peníze je to velmi dobrá pneumatika, zvláštní pozornost si zaslouží to, jak je tichá, skutečně kvalitní guma“, „musím říci, že mě překvapily velmi pozitivně – dobrá kvalita za nízkou cenu, navzdory tomu, že zima v tomto roce nebyla příliš tuhá, pneumatiky se osvědčily na 100% a právě zvažuji nákup letních pneumatik stejné značky“.

 

Koupit pneumatiky Zeetex Z-Ice 1000

 

Zeetex Z-Ice 1000 je pneumatika, která je určena pro osobní automobily střední a vyšší třídy a která v sobě spojuje vyrovnané jízdní parametry s bezpečností. Asymetrický dezén vyrovnává nerovnosti silnici, díky čemuž je jízda komfortní, a moderní gumová směs dbá na bezpečnost na mokrém povrchu a zajištuje nízkou spotřebu paliva. Zeetex je nezávislý výrobce ze Spojených arabských emirátů, který na trh dodává pneumatiky s optimalizovanými parametry za konkurence schopnou cenu.

 

Jak nejlépe vybrat pneumatiky? 

Chcete, aby vám nově zakoupené pneumatiky sloužily co nejdéle? Dříve než se rozhodnete pro konkrétní model, přečtěte si jejich uživatelské recenze. Seznamte se s názorem jiných řidičů a výsledky, kterých různé pneumatiky dosáhly v odborných testech motoristických organizací a časopisů.

Za pozornost určitě stojí také štítek pneumatiky, který hodnotí její nejdůležitější parametry (směrodatné zejména v případě letních pneumatik). Účelem štítku je informovat řidiče o valivém odporu, hlučnosti a přilnavosti na mokré vozovce.

V případě pochybností se obraťte na jednoho z našich specialistů (225 850 210), který vám pomůže vybrat nejlepší model.