Speciálně pro řidiče, kteří se stále ještě nerozhodli o tom, jaké letní pneumatiky si vybrat, jsme připravili žebříček modelů v rozměru 175/65 R14 podle hodnocení našich klientů.

Výsledek vznikl na základě ankety, kterou vyplňují řidiči rozhodnuvši se pro koupi daných pneumatik.

 Díky mnoha pozitivním hodnocením se nám podařilo vytvořit seznam těch nejlepších pneumatik. Názory jiných řidičů Vám mohou rychle a snadno pomoci v rozhodování, jaké pneumatiky vybrat.

vwgolf

Pneumatiky této velikosti se montují například ve VW Golf.

Pokud nejste specialistou v oblasti automobilů a neorientujete se, jaká velikost pneumatik je vhodná do Vašeho vozu, zjistíte to na našich stránkách.

Připomínáme, že rozměr pneumatik 175/65 R14 je montován do automobilů jako Honda Civic, VW Golf, Polo, Opel Astra, Corsa, Peugeot 206 nebo Ford Fiesta.

Hodnocení letních pneumatika 175/65 R14 podle klientů Oponeo

Model pneumatiky Hodnocení
1. Goodyear Efficientgrip Compact 4,5
2. Uniroyal RainExpert 3 4,5
3. Continental ContiPremiumContact 5 4,5
4. Uniroyal RainExpert 4,4
5. Hankook Kinergy eco K425 4,4

Stav k 28. 2. 2018. Pneumatiky jsou hodnoceny na škále od 1 do 5, kde 65 je nejlepší možná známka. Prezentované průměry se týkají pouze pneumatiky v daném rozměru, na webu prezentujeme hodnocení pro model bez rozdělení na rozměry.

1. Goodyear Efficientgrip Compact

Compact

 

Goodyear Efficientgrip Compact je letní pneumatika, kterou na trh uvedl jeden z nejpopulárnějších výrobců pneumatik třídy premium. Jako nejlepší v našem rankingu je tedy model, který kromě nízkého valivého odporu a přesného brzdění se liší také velice nízkým emitovaným hlukem a s tím spojeným nadstandardním jízdním komfortem.

Goodyear Efficientgrip Compact

  • „Model Goodyear Efficientgrip Compact je do mého auta určen a opravdu se ukázal být trefným výběrem co do jízdních vlastností. Hned při první jízdě jsem si všiml, že je mnohem tišší než pneumatiky, co jsem měl předtím. Auto začalo snadněji zrychlovat díky nízkému valivému odporu. Jede jako dráha, protože s nízkým profilem dobře sedí v zatáčkách. Výhodou je také rychlé odvádění vody v dešti, kdy si udržuje dobrou přilnavost. Najel jsem více než 8-9 tisíc kilometrů a nevšiml jsem si, že by se rychleji sjížděly. Jedním slovem doporučuji!“ – napsal Daniel1410.

2. Uniroyal RainExpert 3

Uniroyal

 

Uniroyal RainExpert 3 je letní pneumatika ekonomické třídy s asymetrickým dezénem, která získala hodnocení zvláště doporučovaná – nejen od specialistů v oblasti motorizace, ale také od každodenních řidičů. Tajemstvím výborných výkonů pneumatiky je moderní technologie Shark Skin, která způsobuje, že na mokrém povrchu je model bezkonkurenční.   

Uniroyal RainExpert 3

  • „velmi dobrá pneumatika, skvěle se na ní auto řídí. I při nízkých teplotách na začátku jara, i v největším horku. Velmi dobrá přilnavost vozidla na suché i na mokré silnici. Při vjetí do louže neexistuje žádný aquaplaning. Pneumatiky dokonale odvádějí vodu, na mokru se nezpomalí jízda a auto si drží směr.“ – Hubert Plok
  • „Najel jsem na těchto pneumatikách asi 10 000 km a mohu potvrdit, že jsou super. Na mokrém drží jako přilepené, vjížděl jsem do mnoha ostrých zatáček ve vysoké rychlosti a ani jednou se nestalo, že auto jakkoli podklouzlo. Stejně tak je to s brzděním i při náhlé kolizi.“ – David

3. Continental ContiPremiumContact 5

conti

 

Continental ContiPremiumContact 5 je už veteránem ve všech možných testech, tabulkách a hodnoceních. V roce 2012 zvítězila pneumatika v žebříčku organizace ADAC i ACE/GTU. A od té doby prakticky neopustila stupně vítězů. Co je příčinou takových výsledků? Dokonalá kvalita, nejlepší výkony a spolehlivá jízda na každém povrchu.

Continental ContiPremiumContact 5

  • „Pneumatiky jsem koupil na podzim 2015 a najel jsem na nich kolem 7500 km, opotřebení prakticky není vidět. Pneumatika se na silnici chová velmi předvídatelně. Na suchém asfaltu má dobrou přilnavost, na mokrém ještě lepší. Yaris je lehké a hbité autíčko a dokonce i v těsných a náročných zatáčkách se pneumatiky drží silnice, jako přilepené k asfaltu. A stejně spolehlivé jsou na mokrém a vodou zalitém povrchu za silného deště. Zatím jsem neměl problém s přilnavostí v žádných podmínkách. Už brzy jsem změnil pneumatiky na letní a stala se mi příhoda, kdy na horách ještě napadl čerstvý sníh – pneumatiky si s tím poradily jako nic.“ – Martin L.

4. Uniroyal RainExpert

Uniroyal

 

Uniryal RainExpert je první pneumatika ze série RainExpert – sice už uplynulo trochu času, ale její technologie a výkony nadále naplňují očekávání řady řidičů. Směrový dezén, který se osvědčil u zimních pneumatik, se v tomto případě skvěle předvedl i na letním modelu a zaručuje bezpečnou jízdu na mokrém povrchu.

Uniroyal RainExpert

  • „Rozhodně doporučuji tyto pneumatiky! Jezdil jsem s nimi zatím jednu sezónu. Na suchém i mokrém povrchu jezdí auto jako přilepené k povrchu. Žádné podkluzování v zatáčkách, ani aquaplaning v zatáčkách a při brzdění – dokonce i ve vysokých rychlostech. Ještě jsem neměl pneumatiky s takovými vlastnostmi na mokrém povrchu. Dokonce, i když jsem vjel do hluboké louže, s autem to ani nehlo. K hluku – můj vůz sám o sobě dělá málo hluku J, takže těžko říci, jaký je na tom podíl pneumatik. Ale oproti zimákům je to obrovský rozdíl. Na těchto pneumatikách se cítím bezpečně, na mokrém také. V prudkých zatáčkách nepískají, nemají žádné „ale“. K vzhledu – záleží na vkusu, mně se jejich vzhled líbí. Když to shrnu – vyplatí se je koupit.“ – Samek J.

5. Hankook Kinergy eco K425

Kinergy

 

Pneumatika Hankook Kinergy eco K425 je nabídkou pro ty řidiče, kteří očekávají skvělé výkony a nízký valivý odpor, tedy nízkou spotřebu paliva. Výhodou je nejen úspora peněz, ale také ochrana přírodního prostředí.

Hankook Kinergy eco K425

  • „Ekonomická cena, ale velmi dobrý výrobek. Jezdím hodně, asi tak 40-50 tis. km ročně, hlavně po okreskách a dálnicích, trochu po městě. Chování na suchém je velmi dobré. Chování na mokrém je také velmi dobré, lepší jsem zažil jen na dešťovkách Uniroyal RainExpert, ale ty zase byly horší v horku. Skvělé i ve 40°C, ve větru. Jízdní komfort fenomenální! Tlumení nerovností skvělé, hluk se snížil, valivý odpor myslím nižší než u Dunlop a Uniroyal, které jsem měl předtím. Překvapily mě i ve městě pozitivně.“ – Spokojený řidič.
  • „Koupil jsem tyto pneumatiky, abych investoval do něčeho lepšího, než jsou nejlevnější produkty (na jedněch takových už jsem jezdil) – a nezklamal jsem se. Pneumatiky se chovají dokonale. Kvalita i cena je velmi uspokojivá, doporučuji každému je koupit.“ – S.
Letnipneu

Čas na nové pneumatiky? Zjistěte, jak si nejlépe vybrat.

Jak vybrat nejlepší pneumatiky?

Abyste se při výběru opravdu trefili, je potřeba shlédnout informace o vytipovaném modelu z více zdrojů. Jedním z nich jsou například hodnocení samotných řidičů, jako jste Vy sám.

Dalším důležitým zdrojem informací o pneumatikách, od kterého by se mělo začít, je popis pneumatiky. V něm najdete nejpodstatnější věci na téma homologace do automobilů, výrobní technologie a dostupné rozměry.

Vyplatí se najít si také výsledky oficiálních, profesionálních testů pneumatik. Ne všechny modely se jich účastní, ale před nákupem není od věci shlédnout nejnovější výsledky. Od nedávna mají řidiči k dispozici také EU štítky. Ty popisují tři základní kategorie: hluk, přilnavost na mokrém, palivovou efektivitu.

Chcete přeskočit tyto kroky a přesto vybrat nejlepší možnost?

Zavolejte na naší infolinku (296 180 465) a zkušení specialisté Vám rychle nabídnou model ideálně přizpůsobený Vašim potřebám.