Chcete snadno a rychle vybrat ideální letní pneumatiky do svého automobilu? Seznamte se s naším rankingem a zjistěte, jaké modely v rozměru 205/55 R16 jsou zvláště doporučované řidiči v tomto roce. Jedná se o velmi cenný zdroj informací z první ruky, které mohou být inspirací při výběru nových pneumatik. Jiní uživatelé testovali své pneumatiky v různých podmínkách v delším časovém úseku, díky čemuž jsou jejich hodnocení opravdu věrohodné.

Klienti Oponeo zveřejnili už více než 100 000 hodnocení o pneumatikách a vlastně díky nim mohl vzniknout následující seznam nejlepších. Děkujeme ještě jednou všem uživatelům za čas věnovaný hodnocení pneumatik. Prezentujeme aktuální seznam nejlépe oceněných letních pneumatik v populárním rozměru 205/55 R16.

Pneumatiky v rozměru 205/55 R16 jsou montovány v automobilech jako Audi A3, A4, A6; BMW Serie 3; Ford Focus, Mondeo; Mercedes třídy C; Renault Laguna, Megane; Seat Leon; Škoda Octavia, Superb; Toyota Avensis; VW Golf, Passat (v závislosti na generaci, verzi výbavy, síle motoru atd.). Samozřejmě to nejsou jediné modely automobilů s těmito pneumatikami, ale bylo by obtížné vyjmenovat všechny. Pokud nevíte, jaký rozměr pneumatik pasuje do Vašeho automobilu, vyzkoušejte náš konfigurátor výběru pneumatik.

range

Letní pneumatiky musí být bezpečné, odolné a ekonomické.

Ranking letních pneumatik 205/55 R16 podle uživatelů Oponeo

Třetí rok v klasifikaci vládně Dunlop SP Sport Bluresponse a Goodyear Efficientgrip Performance. Modely mají stejnou průměrnou známku vůči sobě i vůči předchozím rokům, i když Dunlop byl hodnocen trochu dříve než Goodyear. Další v pořadí se objevily modely Dunlop SP Sport Maxx RT a Michelin ENERGY SAVER+, s menším množstvím hodnocení, ale stejně pozitivními jako dva první lídři. Jen o trochu hůře se umístil letos Continental ContiPremiumContact 5, i zde množství hodnocení a průměrná známka značí neslábnoucí popularitu a dokonalé vlastnosti.

Model pneumatiky Známka*
1. Dunlop SP Sport Bluresponse 4,5
2. Goodyear Efficientgrip Performance 4,5
3. Dunlop SP SportMaxx RT 4,5
4. Michelin ENERGY SAVER+ 4,5
5. Continental ContiPremiumContact 5 4,5

*Známky se týkají prezentovaného rozměru pneumatik. Celková známka pro daný model se může trochu lišit od prezentované (stav k únoru 2018).

1. Dunlop SP Sport Bluresponse

dunlop

 

Dunlop SP Sport Bluresponse je pneumatika, která čerpá z nejmodernějších technologií. Díky tomu může poskytovat skvělé výkony v různých podmínkách. O třídě modelu Bluresponse svědčí také jeho výsledky v testech pneumatik (už čtyři roky dobývá čelní pozice v testech prováděných organizacemi ADAC, AutoBild, Auto Zeitung, Auto, Motor und Sport).

V hodnoceních tohoto modelu se můžeme dočíst, že pneumatika je spolehlivá a úsporná, jízda na ní je komfortní a bezpečná.

  • „Velmi spolehlivé pneumatiky za rozumnou cenu. Najel jsem na nich přes 20 000 kilometrů a jsem s nákupem opravdu spokojený. První věcí, která mě příjemně zaskočila, je jejich tichá práce. Zaregistroval jsem znatelný rozdíl v porovnání se starými pneumatikami. Další plus je spotřeba – jezdím klidně až dynamicky. Na Škodovce je spotřeba kolem 5.0 (skutečného, ne podle ukazatele, které je nižší). U předchozích pneumatik s podobným stylem jízdy byla spotřeba kolem 5,5. Možná to nevypadá jako nějaký velký rozdíl, ale je. Hledal jsem pneumatiky, které dobře jedou na mokrém, a nespletl jsem se. Auto se řídí dobře v každé rychlosti.“ (Jiří S.)
  • „Za takovou cenu to jsou asi nejlepší pneumatiky. Koupil jsem si dvě jsem rozhodnutý dokoupit zbylé dvě. Lepší a spolehlivější za takové peníze nenajdete. Když jsem je kupoval, nevěděl jsem o štítku s označením B, A, 68 dB. Upozornil mě na to až syn a já nemohl uvěřit, že ty pneumatiky mají takové parametry. Díky Oponeo!“ (Bohouš)

Dunlop SP Sport Bluresponse

2. Goodyear EfficientGrip Performance

goodyear

 

Goodyear EfficientGrip Performance jsou pneumatiky třídy premium, které jsou uznávány jako jedny z nejlepších na letní sezónu. Využívají nejpokrokovější technologie, které se osvědčili při každodenním intenzivním používání. Model má v testech také řadu dobrých umístění. O kvalitě pneumatiky vypovídají čelní pozice ve zkouškách ACE/GTU, ADAC, Auto Zeitung, Auto Bild, Auto, Motor und Sport.

V hodnoceních pneumatiky Goodyear EfficientGrip Performance se můžeme dočíst:

  • „Pneumatiky mám vyzkoušené na cestách po dálnicích a okresních silnicích při každodenním ježdění, přes víkend i ve městě. Skvěle se řídí na suchém i na mokrém povrchu. Pneumatiky jsou opravdu tiché. Bez problému zvládají vodu, velmi vysoké rychlosti na rovinkách, ale i v zatáčkách.“ (Mookie)
  • „Z mnoha pneumatik na výběr jsem se rozhodl právě pro tyhle a nebyl jsem zklamaný. Pneumatika se chová perfektně na suchém i na mokrém povrchu. Obzvlášť v zatáčkách se výborně drží silnice. Po jednom létě nejsou vidět žádné známky opotřebení. Doporučuji jiným řidičům.“ (Marek)

Goodyear EfficientGrip Performance

3. Dunlop SP SportMaxx RT

maxx

 

Dunlop SP SportMaxx RT je sportovní model pneumatiky třídy premium, která zajišťuje odpovídající přilnavost na suché i mokré vozovce dokonce i během velmi dynamické jízdy. Stabilní projíždění zatáčkou, zkrácená brzdná dráha a nízký valivý odpor přináší ještě bezpečnější, komfortnější a ekonomičtější cestování. Vysoké výkony a kvalita pneumatik je potvrzena předními umístěními v prestižních testech jako Sport Auto či Auto Zeitung.

Příklady uživatelských hodnocení modelu Dunlop SP SportMaxx RT:

  • „Doteď jsem jezdil na Bridgestone Potenza. To byla dobrá pneumatika, ale… jednou jsem udělal 630 stupňů na mokrých serpentinech a nejel jsem rychleji než normálně. Možná to byl kluzký asfalt, možná tam něco bylo rozlité, ale rozhodl jsem se vybrat jiné gumy. Přesvědčil mě sportovní charakter Dunlopů. Doporučuji Dunlop SP SportMaxx RT každému, kdo jezdí rychle a agresivně. Není levná, nemá moc dezénu, ale kvalita musí taky něco stát. Výjimečně deštivé léto mi poskytlo hodně příležitostí vyzkoušet přilnaovst v mokrých zatáčkách. Auto se drží silnicejako přilepené a skvěle brzdí. Co víc chtít od sportovních pneumatik? Možná se trochu hůř rozjíždí na mokru (při maximálním využití síly motoru), ale ne hůře než konkurence.“ (Mark Owen)
  • „Nejlepší, na jakých jsem jezdil. Uspokojující vlastnosti v každých podmínkách, nejde na nich podklouznout, jsou velice předvídatelné. Při ostrém zabrzdění ve vyšší rychlosti žádné plavání, pevnost je stále úplně zachovaná. Navíc jsou velmi tiché, slyšet jsou až při rychlosti nad 140 km/h. no a spotřeba paliva – v porovnání s předchozími kleslo o 0,5 - 1,1, takže hodně. Dobrá každá koruna, zvlášť když se mi povedlo koupit nové pneumatiky rekordně levně.“ (Bircov)

Dunlop SP SportMaxx RT

4. Michelin ENERGY SAVER+

michelin

 

Michelin ENERGY SAVER+ je letní pneumatika třídy premium, která zajišťuje výborné výkony v každých podmínkách. Inovační asymetrický dezén garantuje přilnavost stejně tak na suchém povrchu, jako na mokrém povrchu. Díky optimalizované gumové směsi je model odolný a valivý odpor je značně redukován. Jízda s Michelin ENERGY SAVER+ znamená vysoký komfort, bezpečnost a nízkou spotřebu. Pneumatika přišla na trh v roce 2013 a pravidelně získává jedny z nejlepších známek v testech ADAC, Auto Bild, Gute Fahrt, ACE/GTU.

Hodnocení uživatelů kupujících Michelin ENERGY SAVER+:

  • „Během posledních pěti let jsem jezdil v Honda Civic na pneumatikách Yokohama AVS Decibel a Dunlop Sport BluResponse. Ty první byly rozhodně lepší z těch dvou, co jsem zkusil – z hlediska výkonů na suchu, mokru a komfortu. Bohužel během třetí sezóny se objevily vobrace na volantu a hluk. Diagnóza – pneumatiky se zuby. Zbytečně brzy odešly vzhledem k třídě kvality a klidný styl mojí jízdy. Po měsíci jsem koupil novou Corollu s originálními Michelin ENERGY SAVER+ 205/55 R16. Jsou tiché, pohodlné a stabilní v ovládání. Automobil je předvídatelný a stabilní na suché silnici i na mokrém asfaltu. Věřím, že životnost a radost z ježdění na těchto pneumatikách mi vydrží co nejdéle, déle než u Yokohamy. Vždycky jsem chtěl mít pneumatiky značky Michelin kvůli jejím vlastnostem, životnosti delší než u konkurence. Myslím, že mě nezklamou. Pneumatiky určitě doporučuji.“ (Lukáš)
  • „Pneumatiky Michelin ENERGY SAVER+ nemají chybu. Zvláště na mokré silnici vidím velký rozdíl oproti levnějším pneumatikám, které jsem měl dříve. Auto se drží asfaltu jako přibité. Bezpečnost cestování dokonce při rychlé jízdě nebo náhlých změnách počasí je nesrovnatelné. Na suché silnici jsou také výtečné. K tomu jsou navíc velmi tiché. Najel jsem zatím 15 000 km a nevšiml jsem si opotřebení. Moje autíčko je Passat B5 1,8T a další pneumatiky budou také Michelin. DOPORUČUJI“ (Tomáš)

Michelin ENERGY SAVER+

5. Continental ContiPremiumContact 5

conti

 

Continental ContiPremiumContact 5 je výborný produkt třídy premium. Osvědčil se stejně tak v automobilech střední třídy, jako v automobilech luxusních. Jeho největší přednosti jsou: skvělá přilnavost a optimální ovladatelnost v každých podmínkách, krátká brzdná dráha na každém povrchu a nízký valivý odpor, což se odráží v jízdním komfortu. Od roku 2012 se vždy nachází na nejlepších pozicích ve výsledcích testů ADAC, Auto Bild, Auto, Motor ud Sport.

Hodnocení řidičů mluví samy za sebe, 95% našich klientů pneumatiku doporučuje. Řidiči oceňují hlavně chování pneumatiky na mokrém povrchu a jistotu řízení, jakou model Continental ContiPremiumContact 5 nabízí.

  • „Když jsem kupoval tyhle pneumatiky, přečetl jsem si hromadu hodnocení na internetu, kde převažovaly pozitivní názory. Navíc mě přesvědčilo, že Volkswagen sériově montuje tyto pneumatiky do svých vozidel -  to pro mě znamená, že jestli jim důvěřuje tak velký koncern, tak já mohu také. Na začátku jsem byl trochu znepokojený cenou, ale přesvědčený tím, že pneumatiky jsou jedinou věci na autě, která má kontakt s povrchem, rozhodl jsem se na nich nešetřit (ani na pneumatikách, ani na nejlevnější ceně u málo věrohodného dodavatele). Dodnes mě pneumatiky ani jednou nezklamaly – jsou tiché při jízdě, přilnavost zůstává dobrá i při náhlém brzdění.“ (Standa N.)
  • „Ahoj všem, doporučuji vám pneumatiky Continental ContiPremiumContact 5. Protože jsem předtím jezdil na Continental ContiPremiumContact 2, rozhodl jsem se, že budu investovat do další pneumatiky této značky. A jsem úplně spokojený. Conti se velmi dobře drží silnice i na mokrém povrchu, což velmi příjemně zaskočí každého řidiče. Auto stabilně vjíždí do zatáček i při vyšší rychlosti, bez obavy z podkluzování. Produkt stojí za doporučení. P.S.: Doporučuji rovněž Oponeo, dobrá a milá obsluha.“ (Max)

Continental ContiPremiumContact 5

Čtyři kroky při kupování pneumatik:

Krok 1 – projděte si hodnocení jiných řidičů u daného modelu, který Vás zaujal (po přečtení článku budete mít tento krok už za sebou)

Krok 2 – podívejte se, jak Vámi vybraný model dopadl v oficiálních testech organizovaných automobilovými magazíny. Výsledky pneumatiky v testech najdete také na našem webu.

Krok 3 – prohlédněte si hodnoty na EU štítku u dané pneumatiky. Díky němu se dozvíte více o modelu v oblasti brzdění na mokrém povrchu, valivém odporu (který má vliv na spotřebu paliva), produkovaném vnějším hluku

Krok 4 – pokud máte i nadále potíž s vybíráním těch nejlepších pneumatik pro Vaše potřeby, zavolejte nebo napište našim konzultantům (telefon, mail), kteří Vám rádi pomohou vybrat pneumatiky na míru.

Přejeme povedený výběr!