Nevíte, jaké pneumatiky koupit na nadcházející sezónu? Přemýšlíte, jaký model Vám zajistí bezpečnost a jízdní komofrt bez ohledu na panující počasí? Ve výběru Vám mohou pomoci výsledky testů ADAC.

Německý automotoklub ADAC provádí každoročně testy, které přináší hodnocení pneumatik nejlepších na trhu. Díky prováděnému testování mají řidiči přehled, jak daný model reaguje v konkrétních podmínkách, a proto mohou snadno vybírat pneumatiky přesně podle svých potřeb.

Shlédněte nejnovější testy letních pneumatik prováděné ADACem:

Test v rozměru 195/65 R15 (2017)

Adac-letni

Testy prováděné organizací ADAC se řadu let těší popularitě mezi řidiči
(fotografie: ADAC)

Nejen ADAC organizuje specializované testy pneumatik – každý rok jsou pneumatiky hodnoceny rovněž prestižními organizacemi a automobilovými magazíny.

Podívejte se také na testy pneumatik ADAC z předešlého roku:

Pokud jsou pro Vás významné i názory jiných řidičů a chcete si přečíst, jak se dané pneumatiky chovají při každodenním používání, shlédněte také testy připravené na základě hodnocení našich klientů:

Čím se zabývá ADAC kromě testování?

Testy ADAC patří mezi nejprestižnější hodnocení pneumatik na světě. Kromě toho, že jejich výsledky někdy vyvolávají kontroverzní diskuze, ADACem doporučované pneumatiky jsou hodnoceny pozitivně rovněž samotnými řidiči.

Německý automobilový klub vydává automobilové magazíny, atlasy a mapy. V rámci této organizace fungují také síť silniční pomoci a školicí centra specializující se na kurzy v oblasti silniční bezpečnosti. ADAC se zabývá také testováním automobilů, přezkoumáváním bezpečnosti tunelů a trajektů. Ve své nabídce má také cestovní pojištění.

Testy profesionálních organizací a magazínů jsou nezbytným pomocníkem při výběru pneumatik, avšak nejsou jediným zdrojem informací o daném modelu pneumatiky. Před nákupem pneumatik se vyplatí seznámit se i s názory řidičů na konkrétní model a jeho každodenní použití, dále se seznámit s informacemi uvedenými na štítku EU, kterým je každá pneumatika vybavena. V případě nejasností při výběru pneumatik se můžete spojit s námi (296 180 465) – pomůžeme Vám vybrat pneumatiky přesně na míru Vašim potřebám a Vašemu vozu.