Zajímá Vás jaké letní pneumatiky vybrat ke svému vozidlu? Podívejte, které modele v rozměru 205/65 R16 nejčastěji vybírají uživatele a rozhodnete se na pneumatiky přizpůsobené Vaším potřebám a stylu jízdy.

Více než 70 tisíc komentářů umístěných na Oponeo usnadní výběr vhodných pneumatik. Využijte databáze názorů a přečtete si o východech jednotlivých značek a modelu. Z nejlépe hodnocených pneumatik v rozměru 205/60 R16 vybrali jsme jedné zvláštně doporučovaný Námi.

Na pneumatikách v rozměru 205/60 R16 jezdí např. : Audi A4, A6, BMW Seria 3, Chevrolet Cruze, Hyundai i40, Mazda 6, Mercedes Klasa E, Nissan Primera, Opel Astra, Peugeot 407, Renault Grand Scenic, Toyota Avensis, Volvo V40.

 

Nejlepší letní pneumatiky 205/60 R16 dle uživatelů OPONEO

Model pneumatikyZnámka* 
1. Goodyear Efficientgrip Performance5,4Prohlédněte si nabídku
2. Continental ContiPremiumContact 55,3Prohlédněte si nabídku
3. Nokian H5,2Prohlédněte si nabídku
4. Bridgestone Ecopia EP1505,1Prohlédněte si nabídku
5. Pirelli P7 Cinturato5,0Prohlédněte si nabídku

*stav v prosinci 2013.
Platí stupnice známek 1–6, kde 6 je nejvyšší možná známka.

 

Goodyear Efficientgrip Performance (průměrná známka 5,4)

Goodyear Effcientgrip Performance

Goodyear Efficientgrip Performance pneumatika třídy premium, kterou doporučuje 96% naších uživatelů. Pneumatika zůstala vytvořená s myšlenkou o osobních vozidlech střední a luxusní třídy.

Řidiči zvláštně oceňují velmi dobrou přilnavost na každé vozovce a také krátkou dráhu brzdění. Uživatele podtrhávají zároveň menší spotřebu paliva dosaženou nízkým valivým odporem.

Model získal uznání specialistů připravujících sezónní testy. Jen v roce 2013 získal mnoho známek mj. ADAC, „Auto Bild” i „Auto Motor und Sport”.

Asymetrický dezén odvádí vodu a poskytuje příslušné chování pneumatiky v zatáčkách na suché vozovce.

Goodyear Efficientgrip Performance pneumatiky jsou montovány jako originální vybavení v MG3. Goodyear jeden z největších výrobců pneumatik na světě a majitel značek takových jako: Dębica, Dunlop, Fulda a Sava.

 

Koupit pneumatiky Goodyear Efficientgrip Performance

 

Continental ContiPremiumContact 5 (průměrná známka 5,3)

Continental ContiPremiumContact 5

Continental ContiPremiumContact 5 univerzální pneumatika třídy premium, umožňující maximální výkony a dokonalý komfort jízdy.

Uživatele v komentářích podtrhávají nízkou úroveň hluku a velmi dobré chování pneumatiky na mokré vozovce. Continental ContiPremiumContact 5 umožňují také zkrácení dráhy brzdění, nezávislé na atmosférické podmínky.

Pneumatika zůstala doceněná v testech (1. Místo pro rozměr 205/55 R16 v testu, ACE/GTÜ - 3. místo pro rozměr 215/55 R16 v testu „Auto Zeitung”).

Asymetrický dezén s dvou částí poskytuje bezpečnost na mokré vozovce a dobré provozní vlažnosti na suché vozovce.

Pneumatiky Continental jsou montovány jako originální vybavení v modelech vozidel značek: Audi, BMW, Ford, Porsche atd.

Continental je německá značka která působí na trhu od 1871 roku.

 

Koupit pneumatiky Continental ContiPremiumContact 5

 

Nokian H (průměrná známka 5,2)

Nokian H

Nokian H pneumatika třídy premium určený pro řidiče, kteří oceňují vysoký komfort jízdy a bezpečnost za každého počasí. Model zůstal vytvořeny s myšlenkou o osobních vozidlech kompaktní a střední třídy.

Komentující zvláštně oceňují velmi dobré chovaní v zatáčkách, dokonalou přilnavost na mokré vozovce a krátkou cestu brzdění.

Uživatele podtrhávají zároveň trvanlivost pneumatiky a nízkou úroveň hluku emitovaného   pneumatikou Nokian H.

Moderní asymetrický dezén je složen s dvou částí - externí a vnitřní – a výborně odvádí vodu zpod pneumatiky.

Nokian Tyres nezávislý výrobce pneumatik z Finska. Výrobky společnosti jsou vyráběny s myšlenkou o měňavých a těžkých podmínkách, a díky tomu pneumatiky Nokian skvělé fungují na českých cestách. Tento model pneumatiky Oponeo doporučuje.

 

Koupit pneumatiky Nokian H

 

Bridgestone Ecopia EP150 (průměrná známka 5,1)

Bridgestone Ecopia EP150

Bridgestone Ecopia EP150 pneumatika třídy premium, která díky moderní technologie výroby poskytuje maximální výkony za každého počasí. Model je určený pro užitek osobních vozidlech kompaktní a střední třídy.

Uživatele v komentářích zvláštně podtrhávají krátkou dráhu brzdění a nízkou opotřebitelnost pneumatik. Řidiči jsou spokojení s dobrou přilnavosti a vysokým komfortem jízdy.

Nízký valivý odpor Bridgestone Ecopia EP150 snižuje spotřebu paliva a jízda je více ekologická.

Symetrický dezén pneumatiky poskytuje univerzální výkony a bezpečnou jízdu v každých podmínkách atmosférických.

Bridgestone jeden z lídrů pneumatikářského trhu na světě. V letech 2007-2010 japonská společnost byla výlučným dodavatelem pneumatik v závodech Formuly 1.

 

Koupit pneumatiky Bridgestone Ecopia EP150

 

Pirelli P7 Cinturato (průměrná známka 5,0)

Pirelli P7 Cinturato

Pirelli P7 Cinturato univerzální osobní pneumatika třídy premium, kterou doporučuje téměř 90% naších uživatelů.

Řidiči zvláštně oceňují nízkou otěrnost a nouze stopu opotřebení po projetí několik tisíc kilometrů. Komentující podtrhávají velmi dobré chovaní pneumatiky v různých podmínkách a také kratší dráhu brzdění.

Pneumatika Pirelli P7 Cinturato  zůstala vybavena v asymetrický dezén, který se charakterizuje vysokým výkonem na suché a mokré vozovce. Jeho vhodné vyvažování a rozmístění elementů mělo vliv na redukce valivého odporu.

Pneumatika je původním vybavením vozidel Alfa Romeo Giulietta, Audi A6, A5, A4, A3, BMW serii 6, 5, 4, 3, 2, 1, X3, X1, MINI COUNTRYMAN, Citroen C4, Ford Fiesta, Mercedes Klasa B, C, S, E, SLK, CLS, Volvo S60, V40, VW Scirocco, Golf.

Pirelli, známý italský výrobce pneumatik vysoké kvality. Kromě dokonalých parametrů modely Pirelli charakterizuje výjimečná estetika a atraktivní design.

 

Koupit pneumatiky Pirelli P7 Cinturato