V tomto článku se dozvíte, které zimní pneumatiky 215/55 R17 nejčastěji doporučují naši zákazníci. Přečtěte si ho a vyberte si nejlepší pneumatiky pro váš automobil. 

Na portálu oponeo.cz se nachází více než 90 tisíc uživatelských recenzí. Určitě se vyplatí zjistit, které modely v rozměru 215/55 R17 jsou nejvíce doporučovány. Četbou recenzí získáte dobrý obrázek o silných a slabých stránkách dané pneumatiky. To vám významně usnadní pozdější nákup. Pneumatiky v rozměru 215/55 R17 se používají například u těchto modelů aut: Toyota Avensis, Volvo V70 nebo Peugeot 407.

testy zimných pneumatík

S vhodně zvolenými zimními pneumatikami se budete cítit
na silnici jistě i v těch nejnáročnějších podmínkách (fot. Nokian).

Nejlepší zimní pneumatiky 215/55 R17 podle uživatelů portálu OPONEO

ModelHodnoceníNabídka
1. Michelin ALPIN 5 5,5Podívejte se na nabídku
2. Goodyear UG 8 Performance5,4Podívejte se na nabídku
3. Uniroyal MS Plus 775,2Podívejte se na nabídku
4. Nokian WR A35,2Podívejte se na nabídku
5. Bridgestone Blizzak LM32 5,1Podívejte se na nabídku

*stav k 21. 7. 2015
Žebříček používá stupnici hodnocení od 1 do 5, kde 5 je nevyšší možná známka.

 

Michelin Alpin 5

Michelin Alpin 5

Michelin Alpin 5

Tuto pneumatiku na našich stránkách ohodnotilo více než 70 řidičů, z nichž 98% ji doporučuje svým známým. Uživatele na ni oceňují zejména její jízdní vlastnosti na silnici a jízdní komfort. Je to jeden z nejlépe hodnocených modelů na našem portálu (celková známka 4,6/5). 

Řidiči ve svých komentářích zdůrazňují spolehlivost a odolnost pneumatiky: „povětrnostní podmínky nejsou pro tuto gumu žádná překážka, za volantem se cítím vždy bezpečně“, „měl jsem příležitost vyzkoušet je v italských Alpách během hustého sněžení. Pneumatiky to zvládly velmi dobře a nebylo nutné nasazovat řetězy“, „skvěle se osvědčily, skvěle vypadají, dávají pocit bezpečí, zejména při brzdění“, „jestli vám zaleží na vlastní bezpečnosti a bezpečnosti vašich blízkých, a kromě toho na jízdním komfortu, pak je to jedinečná volba“, „sníh, déšť, rozbředlý sníh, břečka, suchá vozovka – všude jezdí skvěle“.

 

Koupit pneumatiky Michelin Alpin 5

 

Pneumatika Michelin Alpin 5 byla hodnocena také odborníky z motoristických organizací a časopisů, kteří každou sezónu podrobují vybraný vzorek pneumatik zátěžovým testům. Model získal v testu časopisu „Auto, Motor und Sport“ v roce 2014 známku „doporučujeme“. 

Michelin Alpin 5 je pneumatika prémiové třídy pro osobní automobily. Zásluhou agresivního, směrového dezénu pneumatika skvěle zvládá i nejnáročnější zimní podmínky. Výrobcem pneumatiky je francouzský koncern, jehož tradice sahá do roku 1889. Kromě vlastní značky je firma také majitelem těchto značek: Kormoran, Kleber nebo BFGoodrich.

 

Goodyear UG 8 Performance

goodyear ug 8 performance

Goodyear UG 8 Performance

Pneumatiku Goodyear UG 8 Performance hodnotilo u nás více než 50 uživatelů. Nejlépe ocenili chování pneumatiky na suchém povrchu, dále jízdní vlastnosti na silnici a jízdní komfort. Model zároveň doporučuje 97% řidičů, kteří na portálu zanechali svou recenzi. 

Co napsali ve svých komentářích? Zde jsou příklady: „velmi vysoká kvalita, skvělá přilnavost a chování za extrémních podmínek – v čerstvém i rozbředlém sněhu“, „vysoký jízdní komfort, jsou tiché, skvěle drží na suché i mokré vozovce“, „vše v nejlepším pořádku, pneumatika nejvyšší kvality, komfortní jízda bez výhrad“, pneumatika velmi dobře sedí v zatáčkách a na mokré silnici, dává pocit jízdního komfortu a je tichá. Pomáhá při rozjezdu na mokrém povrchu“, „velmi dobrá přilnavost na zasněžených a slabě projetých cestách. Velmi krátká brzdná dráha na mokrém a zasněženém povrchu“. 

 

Koupit pneumatiky Goodyear UG 8 

 

Pneumatika byla také hodnocena v odborných testech. V letech 2012–2013 se zúčastnila dvou testů. V jednom z nich obsadila nejvyšší příčku, v druhém získala známku „doporučujeme“.

Pneumatika byla vyvinuta pro osobní automobily s vysokým výkonem. Má směrový dézen, který se vyznačuje skvělými vlastnostmi na mokré vozovce. Goodyear je jedním z lídrů globálního pneumatikářského trhu, který vyrábí pneumatiky prémiové třídy. Firmě patří například tyto značky: Dębica, Dunlop, Fulda nebo Sava.

 

Uniroyal MS Plus 77

uniroyal ms plus 77

Uniroyal MS Plus 77

Uniroyal MS Plus 77 je model zimní pneumatiky, který je velmi oblíbený mezi řidiči v celé Evropě. Pneumatika sbírá velmi dobré recenze řidičů a získala skvělé hodnocení v testech motoristických organizací a časopisů („Auto Zeitung Allrad“ a ADAC). 

V recenzích na našem portálu čteme, že „běhoun vypadá úplně jinak než u ostatních zimních gum – dynamicky a sportovně. Nejdůležitější jsou však její vlastnosti. Ačkoliv tuto zimu nebylo mnoho sněhu, ledu a břečky, měl jsem možnost je „otestovat“ v těchto podmínkách. Jsou velmi dobré“.

 

Koupit pneumatiky Uniroyal MS Plus 77

 

Kromě toho stojí za zmínku tyto argumenty: „při parkování na měkkém sněhu není problém s výjezdem. Na ledě je jasné, že pomohou jen hřeby nebo řetězy, ale při jízdě s vysokou opatrností máte auto alespoň částečně pod kontrolou. Rozbředlý a mokrý sníh snadno odchází zpod pneumatiky a gumy jen tak nepodkluzují. Na suchém povrchu je problém protočit gumy, protože skvěle drží na cestě“. 

Zimní pneumatiky Uniroyal MS Plus 77 byly vyvinuty na základě technologie německého koncernu Continental (jsou zařazeny do střední třídy). To je záruka dobrých vlastností v různých podmínkách a vysoké spolehlivosti. Model má směrový dezén, který účinně odvádí vodu a rozbředlý sníh. V kombinaci s moderní směsí dosahuje skvělých vlastností, které potvrzují uživatelé. Za pozornost stojí fakt, že pneumatiky Uniroyal jsou proslulé svými vlastnostmi na mokré vozovce.

 

Nokian WR A3

nokian wr a3

Nokian WR A3 

Model zimní pneumatiky Nokian WR A3 ohodnotilo více než 250 našich zákazníků a udělilo mu hodnocení „vynikající!“. Řidiči na našem portálu dali pneumatice celkovou známku 4,3/5. Ještě výše hodnotili její jízdní vlastnosti na silnici (4,4/5). Až 95% všech majitelů této pneumatiky ji rozhodně doporučuje ostatním. 

Jak si stojí v recenzích? Dočtete se v nich, že pneumatiky „nejsou hlučné, dobře tlumí nerovnosti a mají velmi dobrou přilnavost – zejména na sněhu. S čistým svědomím mohu tyto pneumatiky doporučit každému, kdo potřebuje velmi dobré a nepříliš drahé zimní pneumatiky“, „zaprvé jsou skutečně tiché, ještě jsem neměl tak komfortní pneumatiky. Co se týká chování na silnici, sněhu nemám výhrady, jezdí se s nimi velmi bezpečně, při brzdění nebo rozjezdu není žádný problém“, „jízda na pneu Nokian je bezpečná, bez překvapení“. 

 

Koupit pneumatiky Nokian WR A3

 

Zimní pneumatiky Nokian WR A3 jsou zařazeny do prémiové třídy a jsou určeny pro automobily s vyšším výkonem. V modelu byl použit asymetrický dezén, který se vyznačuje univerzálními vlastnostmi na rovné silnici i v zatáčkách. Také v nejnáročnějších zimních podmínkách. Značka Nokian má finský původ a specializuje se na výrobu zimních pneumatik.

 

Bridgestone Blizzak LM32

Bridgestone Blizzak LM32

Bridgestone Blizzak LM32

Na našem portálu hodnotilo tyto pneumatiky téměř 80 řidičů a 93% z nich doporučuje tento model svým známým. V současnosti si má u nás známku 4,2/5. Ještě výše uživatelé Bridgestone Blizzak LM32 hodnotí její jízdní vlastnosti na silnici, zejména jízdu po suché vozovce. 

Recenze řidičů vyvracejí pochybnosti o kvalitě jízdy na pneumatikách Bridgestone Blizzak LM32: „auto s těmito pneumatikami se výborně chová na uježděném a rozbředlém sněhu, a také na mokrém asfaltu“, „na suchu, mokru a na sněhu jsem neměl větší problémy. Na suchu a mokru sedí pevně na rovince i v zatáčkách. Na sněhu jsem neměl problémy ani s výjezdem do strmějšího kopce. Navíc nejsou hlučné“, „pneumatiky se skvěle osvědčily na čerstvém i rozbředlém sněhu. Bezproblémový výjezd ze zavátých cest“. 

 

Koupit pneumatiky Bridgestone Blizzak LM32

 

Pokud přemýšlíte o nákupu zimních pneumatik, uděláte nejlépe, když si pročtete uživatelské recenze. Ukázku z nich jste mohli najít v tomto článku. Vyplatí se také projít výsledky profesionálních testů, kterými se zabývají motoristické organizace a časopisy. Štítek, kterým jsou pneumatiky označeny, v případě zimního obutí není příliš užitečný (postrádá informace o vlastnostech v zimních podmínkách), ale můžete se na něj podívat, abyste se dozvěděli více o přilnavosti na mokré vozovce, spotřebě paliva a hlučnosti. V případě pochybností se obraťte na našeho odborníka, který vám pomůže vybrat odpovídající model pro vaše auto.