Už víte, jaké pneumatiky si vyberete pro nadcházející zimní sezónu? Pokud ještě ne, právě pro vás je určen tento článek. Představíme vám v něm nejlepší modely zimních pneumatik v rozměru 215/60 R16 podle názoru našich uživatelů.

V naši databázi máme více než 90 tisíc recenzí různých pneumatik. Rozhodli jsme se, že je shrneme a vybereme z nich pět nejlépe hodnocených modelů zimních pneumatik v rozměru 215/60 R16. V tomto přehledu zcela určitě naleznete model podle svých představ. Nejoblíbenější modely aut, které jezdí na pneumatikách v rozměru 215/60 R16, jsou: Honda Accord, Opel Insignia, Peugeot 508, Škoda Yeti.

Test zimných pneumatík 2015

Kvalitní zimní pneumatiky jsou zárukou bezpečnosti
v nejnáročnějších zimních podmínkách (fot. Nokian).

Nejlepší zimní pneumatiky 215/60 R16 podle uživatelů portálu OPONEO

Model pneumatikyHodnoceníNabídka
1. Michelin ALPIN 55,5Podívejte se na nabídku
2. Goodyear UG 8 Performance5,4Podívejte se na nabídku
3. Nokian WR D35,3Podívejte se na nabídku
4. Uniroyal MS Plus 775,2Podívejte se na nabídku
5. Dayton DW510 EVO4,9Podívejte se na nabídku

*stav k 21. 7. 2015
Žebříček používá stupnici hodnocení od 1 do 5, kde 5 je nevyšší možná známka.

 

Michelin Alpin 5

Michelin ALPIN 5

Michelin ALPIN 5

Michelin ALPIN 5 je jedna z nejlépe hodnocených zimních pneumatik na trhu. Tento model pneumatiky získal od řidičů vynikající známku (4,7/5). Uživatele tohoto modelu pneumatiky oceňují její jízdní vlastnosti na silnici (stejná známka 4,6/5), ale také jízdní komfort (4,5/5). Téměř 100% majitelů aut s těmito pneumatikami (přesně 98%) rozhodně doporučuje tento model ostatním. 

V našich recenzích se můžete dočíst, že: „za každých podmínek mají perfektní záběr“, „vynikající pneumatika, je tichá, velmi dobře odvádí vodu a rozbředlý sníh. Na sněhu velmi dobré vedení, zároveň na rovinkách i v zatáčkách“. Kromě toho se v recenzích objevují tyto argumenty: „pneumatiky mají vysokou kvalitu, skvěle drží na suché i mokré vozovce. Doporučuji je každému, kdo se chce cítit bezpečně za volantem“.

 

Koupit pneumatiky Michelin Alpin 5

 

Michelin ALPIN 5 se zúčastnila testu pneumatik, který organizoval časopis „Auto, Motor und Sport“. Díky svým vynikajícím vlastnostem skončila test se známkou „doporučujeme“.

Michelin ALPIN 5 je univerzální zimní pneumatika pro osobní automobily. Tato pneumatika prémiové třídy je vybavena směrovým dezénem, který garantuje nejlepší vlastnosti na mokré vozovce. Výrobcem pneumatik ALPIN 5 je jeden z největších pneumatikářských koncernů na světě – francouzský Michelin.

 

Goodyear UG 8 Performance

Goodyear UG 8 Performance

Goodyear UG 8 Performance

Goodyear UG 8 Performance je pneumatika, která díky svým výsledkům získává od řidičů velmi vysoké známky (v tomto okamžiku 4,5/5). Stejně vysokou známku ji řidiči udělili za jízdní vlastnosti na silnici a jízdní komfort. Velmi spokojeni jsou také s provozními náklady (známka 4,3/5). 

Co o nich píší řidiči? Určitě vás přesvědčí tyto úryvky z recenzí: „skvělé. Jsem velmi spokojený, jsou tišší, krásně sedí na mokru i na suchu. Se zadním pohonem a silným motorem jsou dobré. Krásně tlumí“, „dobře drží na mokru i suchu. Po sněhu jezdí také velmi dobře“, „pneumatika velmi dobře sedí v zatáčkách a na mokru, jízda na nich je komfortní a tichá. Pomáhá při rozjezdu na mokré vozovce“.

 

Koupit pneumatiky Goodyear UG8 Performance

 

Goodyear UG 8 Performance má na svém kontu dvojí účast v profesionálních testech pneumatik. V prvním z nich (v roce 2012) se model umístil na 1. místě. Ve druhém testu pneumatika skončila se známkou „doporučujeme“. 

Goodyear UG 8 Performance jsou pneumatiky amerického koncernu, které se řadí do prémiové třídy. Výrobce je vybavil směrovým dezénem, který skvěle odvádí vodu a rozbředlý sníh. Společnost Goodyear je kromě své značky majitelem také značek: Dunlop, Fulda, Sava a Dębica.

 

Nokian WR D3

Nokian WR D3

Nokian WR D3 

Nokian WR D3 jsou velmi univerzální zimní pneumatiky, které patří k nejkomentovanějším na našem portálu, Řidiči v celé Evropě je oceňují za jejich vyrovnané vlastnosti. Pneumatika získala na našem portálu známku 4,4/5. Za jízdní vlastnosti na silnici ji řidiči udělili ještě vyšší známku (4,5/5).

V recenzích si o ní můžete přečíst například toto: „velmi dobré jízdní vlastnosti nejen na suchém povrchu, ale také na uježděném a rozbředlém sněhu, dávají pocit bezpečné a jisté jízdy“, „nepískají ani při rychlém startu, při vyšších rychlostech nejsou hlučné, mají skvělou přilnavost prakticky za každých podmínek. Poměr ceny a výkonu hodnotím jako velmi dobrý“. V jiné recenzi čteme, že Nokian WR D3 jsou: „velmi dobré pneumatiky pro jízdu na sněhu. Nízký valivý odpor zajišťuje nízkou spotřebu paliva“. 

 

Koupit pneumatiky Nokian WR D3

 

Pneumatiky Nokian WR D3 absolvovaly od roku 2012 sedmnáct testů pneumatik. Ve většině z nich skončily na stupních vítězů a v ostatních se známkami „velmi doporučujeme“ a „doporučujeme“. 

Model Nokian WR D3 je univerzální pneumatika prémiové třídy na osobní automobily. Výrobce vybavil pneumatiku směrovým dezénem, který zajišťuje její nejlepší vlastnosti na mokrém povrchu. Nokian je značka pneumatik finského původu, která se specializuje na výrobu zimních pneumatik.

 

Uniroyal MS Plus 77

Uniroyal MS Plus 77

Uniroyal MS Plus 77

Uniroyal MS Plus 77 jsou jedny z nejoblíbenějších zimních pneumatik střední třídy. Za svůj úspěch vděčí kombinaci jedinečné konstrukce a velmi atraktivní ceny. Model byl doporučen v testech „Auto Zeitung Allrad“ a ADAC. Stejně vysoko jako v testech se umístil v hodnoceních našich uživatelů. 

V jedné z recenzí si můžete přečíst, že „dobře sedí na sněhu, vyvést auto z rovnováhy bylo ve srovnání s předchozími pneumatikami mnohem těžší, dobře se osvědčily při vysokých rychlostech na dešti, auto je stabilní a dobře se řídí, také v zatáčkách.“ 

 

Koupit pneumatiky Uniroyal MS Plus 77

 

V jiných recenzích se objevují tyto názory: „pneumatiky jsou docela dobré také na sněhu, stabilní na suchu a na to, že jde o zimní pneumatiky, jsou také velmi tiché i při dálničních rychlostech. Pneumatiky nepřekvapují nějakým zvláštním chování, cítím se proto bezpečně“, „pneumatika určená do deště a rozbředlého sněhu – běhoun má výrazný dezén; na první pohled oka nepůsobí dojmem zimní pneumatiky, ale drží velmi dobře“. 

Uniroyal MS Plus 77 je velmi zajímavá směrová pneumatika pro automobily střední velikosti. Je ideálně přizpůsobena podmínkám, které panují v současnosti na silnicích v celé Evropě. Výborné vlastnosti na mokrém povrchu za nízkých teplot a vysoká úroveň bezpečnosti na sněhu jsou zárukou spolehlivé jízdy v zimních podmínkách. Značka Uniroyal patří německému koncernu Continental.

 

Dayton DW510 EVO

Dayton DW510 EVO

Dayton DW510 EVO

Pneumatiku ohodnotilo více než 250 řidičů, z nichž ji 96% doporučuje svým známým. Její uživatelé nejvýše hodnotí její jízdní vlastnosti na silnici (známka 4,0/5). 

V komentářích řidičů převažují zmínky o dobrých vlastnostech v typických zimních podmínkách: „co se týká jízdního komfortu, je přilnavost pneumatik na uježděném nebo rozbředlém sněhu skvělá“, „pneumatiky si zaslouží pochvalu. Problémy s přilnavostí jsem nezaznamenal. Hlučnost je v normě. Dobře sedí na silnici i na mokré vozovce. Dobře zvládají jízdu v rozbředlém sněhu“, „pneumatika se v zimních podmínkách chová ukázkově a předvídatelně“. 

 

Koupit pneumatiky Dayton DW510 EVO

 

Dayton DW510 EVO je pneumatika, kterou lze obout na řadu osobních automobilů. Zásluhou ostrého, směrového dezénu je maximálně spolehlivá během typických zimních podmínek. Dayton je americká značka pneumatik. Majitelem značky je největší pneumatikářský koncern na světě – japonský Bridgestone.

 

Jak vybrat nejlepší zimní pneumatiky? 

Nákup pneumatik představuje pro řadu řidičů problém. V široké nabídce výrobků se lze snadno ztratit. Hledáte-li zimní pneumatiky podle svých požadavků, měli byste si pročíst názory uživatelů a seznámit se s výsledky odborných testů pneumatik. Pomoci vám může také štítek na pneumatice, ačkoliv v případě zimních pneumatik postrádá důležité informace o vlastnostech v zimních podmínkách (uvádí pouze hodnocení přilnavosti na mokré silnici, spotřeby paliva a stupně hlučnosti). V případě pochybností se obraťte na naše odborníky, kteří vám pomohou vybrat odpovídající model pneumatik.