Při výběru nových pneumatik jsou velmi užitečné recenze řidičů. Speciálně pro vás jsme se rozhodli sestavit jejich stručný přehled a ukázat vám, které modely zimních pneumatik v rozměru 225/50 R17 řidiči hodnotí nejlépe.

Každou sezónu se náš portál rozroste o novou várku recenzí. Protože výběr pneumatik není jednoduchá záležitost a komentáře uživatelů ho značně usnadňují, rozhodli jsme se sestavit žebříček nejlepších zimních pneumatik v rozměru 225/50 R17 dle uživatelů. Výběr z pěti nejlépe hodnocených modelů zimních pneumatik bude pro vás určitě mnohem snadnější, než z kompletní nabídky.

Pneumatiky v rozměru 225/50 R17 se používají například na těchto modelech automobilů: Opel Zafira, BMW řady 5 nebo Audi A4 a A5.

Výběr podle recenzí ostatních řidičů je jedním z nejlepších
způsobů, jak najít pneumatiky, které splňují vaše požadavky (fot. Nokian).

 

Nejlepší zimní pneumatiky 225/50 R17 podle uživatelů portálu OPONEO

Model pneumatikyHodnoceníNabídka
1. Michelin ALPIN 5 5,6Podívejte se na nabídku
2. Continental ContiWinterContact TS8505,4Podívejte se na nabídku
3. Goodyear UG 8 Performance5,4Podívejte se na nabídku
4. Nokian WR D35,3Podívejte se na nabídku
5. Uniroyal MS Plus 775,2Podívejte se na nabídku

*stav k 21. 7. 2015
Žebříček používá stupnici hodnocení od 1 do 5, kde 5 je nevyšší možná známka.

 

Michelin ALPIN 5

Michelin ALPIN 5

Michelin ALPIN 5

Michelin ALPIN 5 je zimní pneumatika, která je na našem portálu hodnocena velmi dobrou celkovou známkou (4,7/5). Podle jejích uživatelů je to „vynikající pneumatika“. Takto vysokou známku si zaslouží za své jízdní vlastnosti na silnici. Až 98% všech řidičů, kteří hodnotili tento model pneumatiky, ji doporučuje svým známým. 

Co je podle názoru řidičů na této pneumatice nejlepší? Odpověď na tuto otázku najdete v recenzích ALPIN 5. Pro příklad uvádíme několik citátů: „pneumatika zcela splňuje očekávání, nehučí, je velmi tichá, tvrdost je dostatečně přizpůsobená teplotě, na sněhu se řídí velmi dobře“, „pneumatiky se velmi dobře osvědčily jak v městském provozu, tak i mimo město, a také na dálnici. Domnívám, že je to velmi dobrá volba a skvělá kvalita.“

 

Koupit pneumatiky Michelin Alpin 5

 

Michelin ALPIN 5 je zimní pneumatika, která byla vyvinuta speciálně pro osobní automobily. Je opatřena směrovým vzorkem dezénu. Ten zajišťuje, že model má všestranné vlastnosti. Výrobcem pneumatiky je francouzská firma Michelin, která je zásluhou vysoce kvalitních výrobků a nabídky přizpůsobené potřebám zákazníků dlouhodobě jedním z předních výrobců v pneumatikářském odvětví.

 

Continental ContiWinterContact TS850

Continental ContiWinterContact TS850

Continental ContiWinterContact TS850

Continental ContiWinterContact TS850 je velmi často recenzovaný model zimní pneumatiky. Dosud obdržel průměrnou známku 4,5/5 a za jízdní vlastnosti má ještě vyšší hodnocení – 4,6/5. Řidiči u této pneumatiky oceňují vysoko jízdní komfort. Navíc až 97% všech řidičů, kteří tuto pneumatiku ohodnotili, ji rozhodně doporučuje svým známým. 

Nahlédnete-li do jejích recenzí, naleznete v nich řadu užitečných informací, jako například tyto: „při kontaktu se sněhem – žádný problém, rozbředlý sníh – jako po kolejích, mokrá vozovka – bez aquaplaningu, dobrá brzdná dráha“, „pneumatiky skvěle drží i na ledu, na sněhu super trakce, na mokru bez překvapení, a na suchu lepší řízení než na letních“, „velmi dobré pneumatiky, jsou skutečně tiché, skvěle sedí na mokré vozovce, aquaplaning neexistuje, rozbředlý nebo čerstvý sníh nejsou překážka“.

 

Koupit pneumatiky Continental ContiWinterContact TS850

 

Výborné vlastnosti pneumatiky se projevily nejen v komentářích řidičů, ale také v profesionálních testech pneumatik. V letech 2012–2014 se pneumatika zúčastnila jedenácti testů. V osmi z nich se navíc umístila na 1. místě. Výsledky ve zbývajících testech byly také vynikající – pneumatika vždy obsadila 2. místo. 

Continental ContiWinterContact TS850 je pneumatika, které se řadí do prémiové třídy. Jejím výrobcem je celosvětově známý německý koncern. Model je určen pro auta nižší střední a střední třídy. Pneumatika má směrový dezén, což je nejlepší řešení pro déšť, čerstvý a rozbředlý sníh. Společnost Continental je majitelem například těchto značek: Uniroyal, Barum, Semperit.

 

Goodyear UG 8 Performance

Goodyear UG 8 Performance

Goodyear UG 8 Performance

Goodyear UG 8 Performance je podle názorů uživatelů „vynikající pneumatika“. Dosud získala celkové hodnocení 4,5/5. Stejné hodnocení (4,5/5) jí řidiči dali za jízdní vlastnosti na silnici a jízdní komfort. Její nákup rozhodně doporučuje až 97% všech uživatelů. 

V recenzích řidičů naleznete cenné informace o tom, jak se pneumatika chová za různých podmínek: „dobře drží na mokru a suchu. Na sněhu sedí také velmi dobře, ale ve městě se po sněhu nejezdí moc často, takže to nemá až takový význam. Nicméně se mi nepodařilo se zahrabat, přestože jsem parkoval v několika zasněžených místech“, „dobré pneumatiky s nízkou hladinou hluku, dokonce v rychlosti nad 150 km/h nejsou příliš hlučné“.

 

Koupit pneumatiky Goodyear UG 8 Performance

 

Kromě řidičů pneumatiku otestovaly také profesionální organizace a motoristické časopisy. UG 8 Performance se v letech 2012–2013 zúčastnila testu ADAC, ve kterém získala známku „doporučujeme“, a testu časopisu Auto Bild, kde se umístila na 1. místě. 

Goodyear UG 8 Performance je pneumatika pro osobní automobily střední a vyšší třídy. Patří do segmentu prémiových pneumatik, který se vyznačuje velmi dobrými vlastnostmi a nekompromisní kvalitou. Pneumatika má směrový dezén, který zajišťuje maximální míru bezpečnosti na sněhu, mokré a rozbředlým sněhem pokryté vozovce. Goodyear je americká značka pneumatik, kterou znají řidiči po celém světě.

 

Nokian WR D3

Nokian WR D3

Nokian WR D3

Nokian WR D3 je jedna z nejčastěji hodnocených a komentovaných zimních pneumatik. Více než 320 řidičů, kteří ohodnotili tento model, udělilo pneumatice celkovou známku 4,4/5 (slovy: „vynikající!“ pneumatika). Ještě vyšší hodnocení získala za jízdní vlastnosti na silnici (4,5/5). Doporučuje ji až 96% všech uživatelů. 

Toto o ní řekli: „chová se dobře za normálních a velmi dobře za extrémních podmínek“, „celkově může říct, že k jízdě po městě a mimo něj se hodí perfektně“, „pneumatiky obzvláště dobré do rozbředlého a čerstvého sněhu“, „skvělý vzhled a vynikající chování na silnici. Skvělé na uježděném a rozbředlém sněhu. Při řízení pocit stability na suchu, mokru a sněhu. Perfektní chování také na dálnici“.

 

Koupit pneumatiky Nokian WR D3

 

Pneumatika dokazuje své skvělé vlastnosti nejen v komentářích řidičů, ale také v profesionálních testech pneumatik. V letech 2012–2014 se zúčastnila sedmnácti profesionálních testů. V každém z nich se umístila buď na stupních vítězů, nebo s hodnocením „velmi doporučujeme“ a „doporučujeme“. 

Nokian WR D3 je zimní pneumatika prémiové třídy. Byla vyvinuta speciálně pro malé a střední rodinné vozy. Pneumatika má směrový dezén, který se skvěle osvědčil v dešti a na uježděném nebo rozbředlém sněhu. Finská značka Nokian byla prvním výrobcem zimních pneumatik na světě.

 

Uniroyal MS Plus 77

Uniroyal MS Plus 77

Uniroyal MS Plus 77

Tato pneumatika získala na našem portálu vysoké celkové hodnocení 4,3/5 (slovy: „vynikající!“). Ještě vyšší hodnocení získala od řidičů za jízdní vlastnosti na silnici (známka 4,4/5). Tím však ještě dobré informace nekončí. Pneumatiku doporučuje téměř 100% jejich uživatelů (přesně 98%). 

Jaké vlastnosti pneumatiky oslovily tyto řidiče? Odpovědi naleznete v recenzích, jako je například tato: „nejvíce mě překvapila kvalita vyrovnávání nerovností. Výborné. Pneumatiky drží velmi dobře a za dobrých jízdních podmínek se auto v zimě řídí velmi dobře“, „jízda po sněhu a ledu v mrazech geniální, velmi účinné brzdění – ABS ani jednou nereagoval. V zasněžených zatáčkách auto sedí velmi jistě. Ve sněhových kolejích to s autem nehází“.

 

Koupit pneumatiky Uniroyal MS Plus 77 

 

Pneumatika se zúčastnila dvou profesionálních testů pneumatik (v letech 2013–2014). Tyto testy provedla organizace ADAC a časopis „Auto Zeitung“. V obou z nich získala hodnocení „velmi doporučujeme“. 

Uniroyal MS Plus 77 je zimní pneumatika střední třídy (velmi dobré vlastnosti za atraktivní cenu). Pneumatiku lze použít v osobních automobilech a vozidlech kategorie SUV. Má směrový dezén, což je nejlepší řešení pro jízdu na mokré, nebo pokryté sněhem vozovce. Značka Uniroyal je proslulá výrobou pneumatik, které mají výborné jízdní vlastnosti na mokré silnici. Značka je součástí německého koncernu Continental.

 

Čeho si všímat při nákupu pneumatik?

Před definitivním rozhodnutím se ujistěte, pro jaký typ aut je určen model pneumatiky, o jejím nákupu přemýšlíte. V popisu výrobku zjistíte, na které vlastnosti se při výrobě daného modelu pneumatiky soustředil výrobce. To vám také usnadní výběr. Poté si projděte recenze, které k dané pneumatice poskytli její uživatelé. Díky nim se přesvědčíte, jak se každodenně chovají při jízdě. Shrnutím těchto uživatelských recenzí je uvedený žebříček. Dalším zdrojem, který byste měli využít, jsou profesionální testy spotřebitelských organizací a motoristických časopisů. V těch jsou pneumatiky odborně testovány z hlediska nejdůležitějších kategorií vlastností, podle nich se řidiči rozhodují. Objektivní hodnocení pneumatik naleznete také na štítku, který je součástí každého modelu pneumatiky prodávaného na evropském trhu. Autoři tohoto systému se soustředili na 3 kategorie vlastností: přilnavost na mokré vozovce, hlučnost a spotřebu paliva. Jedinou nevýhodou štítků je skutečnost, že neuvádějí vlastnosti pneumatik v typických zimních podmínkách. Pokud ještě nevíte, které pneumatiky si vybrat, nebo nemáte čas si projít všechny zdroje informací, jednoduše nám zavolejte. Naši odborníci s vámi vyberou pneumatiky, které budou nejlépe odpovídat vlastnostem vašeho auta a vašim požadavkům.