Je čas na další shrnutí. Nezávislé automobilové organizace přestávají publikovat výsledky testů zimních pneumatik, které byly provedeny v tomto roce. Kromě dobře známých modelů se objevila rovněž řada novinek.

Sneh

 

Podívejte se na výsledky testů a rozšiřte tak své obzory. S jakým modelem pneumatik vyjedete v nadcházejícím období?

Vsadíte na ověřenou klasiku nebo zkusíte pneumatiky, které rychle dobývají trh?

Výsledky testů zimních pneumatik 2017

Test pneumatik1. Místo2. Místo3. Místo
ADAC, rozměr: 195/65 R15Continental WinterContact TS 860Esa+ Tecar Super Grip 9Kleber Krisalp HP3
ADAC, rozměr: 215/65 R16Dunlop Winter Sport 5BFGoodrich G-Force Winter 2Goodyear UG Performance G1
Auto Straßenverkehr, rozměr: 225/45 R18Continental WinterContact TS 850 PDunlop SP Winter Sport 5Semperit Speed-Grip 3
Auto Bild, rozměr: 225/50 R17Continental WinterContact TS 860Michelin Alpin 5Dunlop Winter Sport 5
Auto Bild - Allrad, rozměr: 225/55 R17Goodyear UG Performance SUV G1Continental WinterContact TS 850 PMichelin Alpin 5
GTÜ/ACE, rozměr: 235/55 R17Dunlop Winter Sport 5 SUVGoodyear UG Performance G1Continental WinterContact TS 850 P
auto, motor und sport, rozměr: 225/45 R18Continental WinterContact TS 850 PDunlop SP Winter Sport 5Semperit Speed-Grip 3
Auto Zeitung, rozměr: 215/65 R16Dunlop Winter Sport 5BFGoodrich G-Force Winter 2 SUVGoodyear UG Performance G1
Auto Zeitung, rozměr: 195/65 R15Continental WinterContact TS 860ESA+TECAR Super Grip 9Kleber Krisalp HP3

Test zimních pneumatik ADAC 2017 v rozměru 195/65 R15

V letošním testování zimních pneumatik ADAC v rozměru 195/65 R15 analyzovali organizátoři 16 modelů, které jsou nejčastěji montovány ve vozech jako: Audi A6 a A4, Alfa Romeo GT, BMW seria 3, Citroen C4 nebo Fiat Stilo. Téměř všechny testované produkty byly specialisty oceněny vesměs pozitivně. Výjimkou se stal Semperit Master-Grip 2, který po náročných testech skončil na posledním místě se známkou „dostačující“.

Jako nejlepší v pomyslném žebříčku se umístil model známé značky Continental WinterContact TS 860.

Continental

 

Charakteristickým znakem modelu Continental WinterContact TS 860 je směrový dezén, který spolu s moderní výrobní technologií SnowCurve s 3D drážkami dává ještě lepší pocit komfortu a bezpečnosti během jízdy na zasněžené vozovce. Díky tomu pneumatiky zajišťují plnou kontrolu nad trakcí vozu v zimních podmínkách.

Koupit pneumatiky Continental WinterContact TS 860

Na druhém místě se nachází novinka značky ESA TECAR, která patří pod skupinu Tecar International. Jedná se o dodavatele velmi kvalitních výrobků za nepřehnanou cenu. ESA TECAR Super Grip 9 je model určený na zimní sezónu. Získala nejvyšší známky za nízkou úroveň produkovaného hluku, což značně ovlivňuje jízdní komfort v zimních podmínkách.

Třetí místo na stupínku vítězů patří pneumatice Kleber Krisalp HP3.

 

Model získal dobré známky v kategoriích zaměřených na chování pneumatiky na mokré a zledovatělé vozovce. Dobrý výsledek je efektem použitého vzoru dezénu a speciální gumové směsi, která zkracuje brzdnou dráhu a zajišťuje nejlepší přilnavost v náročných podmínkách. Kleber Krisalp HP3 je vynikajícím řešením pro řidiče, kteří nechtějí platit nic navíc a přitom si užít kvalitní jízdy v zimě.

Koupit pneumatiky Kleber Krisalp HP3

Test zimních pneumatik ADAC 2017 v rozměru 215/65 R16

Po vypočítání průměrné známky ze všech dílčích kategorií získal nejlepší hodnocení model Dunlop Winter Sport 5, dobře známý řidičům sportovních vozidel.

Dunlop

 

Jedná se o jednu z pneumatik, která umožňuje čerpat z plných výkonů u automobilů se silnějším motorem i v zimních podmínkách. Široká škála moderních řešení použitých při výrobě modelu způsobila, že je to jasná volba pro ty, co chtějí nízký valivý odpor, bezpečnost a jízdní komfort.

Koupit pneumatiky Dunlop Winter Sport 5

Jen nepatrně horší výsledek má pneumatika BFGoodrich G-Force Winter 2.

BFGoodrich

 

Díky charakteristickému dezénu garantuje velmi dobrou přilnavost a rychlé vysoušení pneumatiky během jízdy v silném dešti. Pomáhá to ale i vzniku nebezpečného jevu aquaplaningu. Model patří do ekonomické třídy, která zajišťuje dostupnost ve velmi atraktivních cenách.

Koupit pneumatiky BFGoodrich G-Force Winter 2

Stupeň vítězů na třetí pozici obsadil představitel třídy premium – Goodyear UG Performance G1.

Goodyear

 

Nejlepší výkony a garance bezpečnosti dokonce i v těch nejnáročnějších podmínkách – to jsou jenom některé z předností pneumatiky značky Goodyear. Stojí za to vzpomenout stavbu modelu, která je navržena tak, že se dezén sjíždí rovnoměrně a umožňuje využívat plné výkony bez omezení po celou dobu používání.

Koupit pneumatiky Goodyear UG Performance G1

Test zimních pneumatik Auto Strassenverkehr 2017 v rozměru 225/45 R18

Shrneme-li výsledky testu, byla nejlépe ohodnocena pneumatika Continental WinterContact TS 850 P.

Conti

 

Model získal nejlepší známku v testu přilnavosti na mokrém povrchu, proto je pneumatika ideálním řešením na deštivé zimy, které jsou stále častější v našich podmínkách než sněhové závěje.

Model je charakterizován kromě přilnavosti za deště také výbornou ovladatelností na sněhu a dokonalou kontrolou nad trakcí. Tak je umožněna jistá a klidná jízda i během náhlých změn počasí, kterých se obávají všichni řidiči. Continental WinterContact TS 850P je vyrobena z odolného materiálu, proto vydrží i jízdu mimo upravenou vozovku. Zvládne větší zatížení a hodí se do větších vozidel, například do sportovně užitkových vozidel s pohonem 4x4.

Druhé místo podle získaných známek získal model Dunlop Winter Sport 5.

led

 

První trojici v testu doplňuje model ekonomické třídy Semperit Speed Grip 3. Nejlepší známku dostala v kategorii přilnavost na sněhu. Je výbornou alternativou drahých pneumatik třídy premium. Firma vyrábí pneumatiky za rozumnou cenu, přitom jejich výkony současně dokážou splnit očekávání těch nejnáročnějších řidičů. Při řízení vozidla v zimě je potřeba být připraven na náhlé změny počasí. Semperit Speed Grip 3 dokonale zvládá zledovatělou plochu, dokáže zkrátit brzdnou dráhu a zajišťuje maximální komfort při cestování.

Koupit pneumatiky Semperit

Test zimních pneumatik Auto Bild 2017 v rozměru 225/50 R17

Pneumatika Continental WinterContact TS 860 získala nejvíce bodů v testech v rozměrech: 225/50 R17 a 195/65 R15.

Zvýrazněný model patří do třídy premium. Jedná se o Michelin Alpin 5.

Michelin

 

Pneumatika značky Michelin byla oceněna za výborné výsledky při testování na zasněženém povrchu. Tyto výkony jsou umožněny hustou sítí lamel umístěných na dezénu pneumatiky. Dokonalá přilnavost a téměř okamžité zabrzdění – to jsou pouze některé z vlastností modelu Michelin Alpin 5. Zajišťuje dokonalé výkony, nízký valivý odpor a efektivní odvádění vody.

Magazín Auto Bild je další test, který potvrdil dokonalé výkony pneumatiky Dunlop Winter Sport 5 – podívejte se na dřívější výsledky.

Test zimních pneumatik Auto Bild – Allrad 2017 v rozměru 225/55 R17

Goodyear UG Performance G1 SUV je představitelem nejlepší třídy pneumatik. Goodyear není pouze majitelem vlastní značky, ale rovněž je zodpovědný za výrobu značek jako Sava, Dunlop, Debica nebo Fulda.

GoodyearSUV

 

Model Goodyear UG Performance G1 SUV se účastní testů pneumatik od roku 2016. Drží si své místo v čele zimních pneumatik i přes neustálý příchod novinek na trh. Je to dáno moderní konstrukcí a dokonalou technikou zpracování. Jízda na tomto ogumění je bezpečná, ale i komfortní. To ocení zejména řidiči větších vozidel, kteří rádi využívají plných výkonů svého automobilu po celý rok bez ohledu na panující počasí.

Další místa obsadily dále modely Continental WinterContact TS 850 P a Michelin Alpin 5 – byly popsány výše.

Test zimních pneumatik GTU/ACE 2017 v rozměru 225/55 R17

V testu, který prezentuje výsledky pneumatik do větších vozidel, se jako nejlepší umístil model Dunlop Winter Sport 5 SUV.

DunlopSUV

 

Jedná se o pneumatiku určenou do automobilů s náhonem 4x4. Model je navržen tak, aby během zimního období poskytl řidiči pocit bezpečí. Je připraven na každé – i ty nejnáročnější – podmínky. Směrový tvar dezénu je vybaven hustou sítí lamel, které mají za úkol kontrolu trakce a předcházení podklouznutí.

Velice dobrých výsledků dosáhl rovněž model Goodyear UG Performance G1 a Continental WinterContact TS 850 P.

Test zimních pneumatik magazínu Auto, Motor und Sport 2017 v rozměru 225/45 R18

Pneumatiky v rozměru 225/45 R18 byly pro potřeby testování namontovány v automobilu BMW 430i Gran Coupé. První trojice, tedy vítězové, jsou nám již dobře známé modely.

Test zimních pneumatik Auto Zeitung 2017 v rozměru 195/65 R15

Automobily, u kterých se můžeme setkat s rozměrem pneumatik 215/65 R16, jsou velmi populární modely střední i vyšší třídy, například Daihatsu Terios, Honda CR-V, Mitsubishi Pajero Pinin nebo Volkswagen Tiguan. Právě na pneumatiky do těchto vozů se zaměřil magazín Auto Zeitung.

Test zimních pneumatika Auto Zeitung 2017 v rozměru 215/65 R16

Letošní testy a zvláště jejich vítězové nepatří pouze do třídy premium. O dalších žebříčcích se umístila i řada modelů ekonomické a střední třídy – mezi jinými nabídka značky BFGoodrich G-Force Winter 2 SUV.

Pneumatika BFGoodrich G-Force Winter 2 SUV se charakterizována směrovým dezénem, který díky širokým drážkám odvádějícím vodu a bláto zajišťuje bezpečnou jízdu za každých podmínek. Díky dobře rozmístěným kanálkům model předchází podkluzování. Nespornou výhodou je tichá práce modelu během jízdy.

BFGoodrichSUV

 

Koupit pneumatiky BFGoodrich G-Force Winter 2 SUV