Zimní sezóna se rychle blíží a je potřeba se začít  už poohlížet po nákupu zimních pneumatik. Novinky mezi pneumatikami (a zejména ve třídě premium) byly projektovány na základě užití nejmodernějších technologií, proto stojí za to věnovat jim pozornost.

Ještě než začne nová sezóna, přicházejí výrobci na trh s nejnovějšími modely pneumatik. Někteří představují nové řady pneumatik, jiní přicházejí s vylepšenými staršími modely. V této sezoně koncerny připravily nabídku pneumatik nejen pro vozidla typu 4x4, ale také pro elektrické automobily.

Při výběru pneumatik je důležité zjistit, jaký model pneumatiky je doporučen k danému typu automobilu, jakým jezdíte, a také zda takový model odpovídá Vašim očekávaním. Další důležitou věcí je neřídit se při výběru konkrétního modelu pneumatiky pouze jedním faktorem, například jenom jeho cenou. Aby Vám pneumatiky sloužily několik sezón je třeba věnovat pozornost nejen ceně, ale také ověřit výkony v nejtěžších podmínkách, dále jejich trvanlivost nebo valivý odpor. Prohlížejte článek podle jednotlivých hitů:

Model Třída pneumatik
Yokohama W.drive V905

Continental WinterContact TS 850 P

Continental WinterContact TS 850 P SUV

Michelin Alpin 5

Goodyear Ultra Grip ICE+

Goodyear UltraGrip 9

Vredestein Snowtrac 5

Bridgestone Blizzak LM-500 (elektrické automobily)

Bridgestone Blizzak NV (elektrické automobily)

Dayton DW510 EVO

Matador MP54 Sibir Snow

Sportiva SNOW WIN 2
 
Premium
Produkty pro ty nejnáročnější řidiče ideální pro vozidla střední třídy, ale i pro sportovní vozy a limuzíny. Produkty vytvořené pro klidnější styl jízdy. Výborně se osvědčily ve městě a pří nízkých výkonech v zimních podmínkách. Výběr zimních pneumatik není jednoduchý, avšak pokud je správně prováděn, zajistí Vám bezpečnost během ježdění po celou sezónu.









Ekonomická

Výběr zimních pneumatik není jednoduchý, avšak pokud je správně prováděn, zajistí Vám bezpečnost během ježdění po celou sezónu

Třída premium 

Yokohama W.drive V905

Yokohama W.drive V905

Yokohama W.drive V905 – výrobky určené vozidlům střední a vyšší třídy. Yokohama W.drive V905 je pneumatika třídy premium, která je navržena speciálně pro osobní vozidla střední a vyšší třídy. Model je nový v řadě, jeho sérijní předchůdce V902 pochází z roku 2007.  Projektanti pneumatiky Yokohama brali na vědomí zimní evropské podmínky. Proto je přizpůsobena k jízdě na sněhu, ledu a rozbředlém sněhu. Určitě nebylo zapomenuto na dobré výkony na suché vozovce. Moderní konstrukce a gumová směs s přidaným křemíkem a pomerančovým olejem způsobují, že si pneumatika zachovává svou elasticitu a přilnavost za každých podmínek - dokonce i při velmi nízkých teplotách. Jsou rovněž příčinou snížení valivého odporu, což se odráží ve snížené spotřebě paliva automobilem.

 

Koupit pneumatiky Yokohama W.drive V905

 

Yokohama W.drive V905 se dobře chová během náhlých manévrů. Poskytuje správný rozjezd a zatáčení. Pneumatika je dostupná v rozměru 15 až 18 palců.

 

Continental WinterContact TS 850 P

Continental WinterContact TS 850 P

Continental WinterContact TS 850 P je výrobek určný osobním vozům střední třídy, SUVům a luxusním vozidlům nejvyšší třídy. Tento model pneumatiky by měl v budoucnu zastoupit jiné oblíbené modely německé značky Continental ContiWinterContact TS 830 P a Continental ContiCrossContact Winter. Ve srovnaní s nimi poskytují lepší výkony na sněhu a na suché vozovce. Pneumatiku charakterizují vysoké výkony na zpevněné i nezpevněné vozovce. Díky tomu pneumatika poskytuje zejména majitelům aut druhu SUV dobré provozní vlastnosti v různých podmínkách. Asymetrický dezén poskytuje všestranné provozní vlastnosti.

 

Koupit pneumatiky Continental WinterContact TS 850P

 

Od předchozích pneumatik se Continental WinterContact TS 850 P liší lepší akcelerací (o 5%) na sněhu, a kratší brzdnou drahou na každé vozovce (díky asymetrické konstrukci dezénu, jehož plocha má kontakt s plochou vozovky), nabízí precizní reakce na otáčení volantu. Pneumatiky jsou dostupné v rozměrech od 16 do 19 palců.

 

Continental WinterContact TS 850 P SUV

Continental WinterContact TS 850 P SUV

Continental WinterContact TS 850 P SUV – vynikající vybavení do automobilů typu SUV.

Continental WinterContact TS 850 P SUV je pneumatika třídy premium určená majitelům SUVů. Výkony jsou charakteristické pro modely pneumatik určených SUVům, pro něž poskytují ideální provozní vlastností a splňují očekávání řady řidičů. Dobré jízdní vlastnosti jsou dány asymetrickým dezénem. Vlastně je to také asymetrický dezén, který garantuje všestranné výkony  v extrémních podmínkách, na nezpevněných a zpevněných površích. Speciální pevná konstrukce pneumatiky poskytuje její odolnost vůči nízkým teplotám, bezpečnost a pohodlí cestovaní.

 

Koupit pneumatiky Continental WinterContact TS 850P SUV

 

 

Pneumatika Continental WinterContact TS 850 P má větší bloky dezénu, které zvyšují rychlost otisku a blokují zaklínění se kamenů v dezénu během jízdy v těžkém terénu. Tato vlastnost má vliv na zvýšení přilnavosti a stability na sněhu a na sněhovém blátě a poskytuje precizní reakce na otáčení volantu. Pneumatika je vyrobena z moderní gumové směsi, která garantuje elasticitu v různých teplotách, dokonce i těch nejnižších. Výrobek je dostupný v rozměrech od 16 do 20 palců.

 

Michelin Alpin 5

Michelin Alpin 5

Michelin Alpin 5 – vhodný do různých typů osobních automobilů. Michelin Alpin 5 je pneumatika třídy premium navřená do osobních vozidel. Jedná se o pátý model známé série francouzského výrobce pneumatik (Alpin). Pneumatika přišla na trh jako nástupce velmi dobře řidiči hodnocené pneumatiky Michelin Alpin 5. Sám Michelin prováděl výzkumy a testoval přes 4 roky, aby mohl navrhnout všestranné pneumatiky, které poskytují vysokou úroveň pohodlí. Pneumatika je vybavena moderním směrovým dezénem, který se skvěle osvědčuje v odvádění vody a břečky zpod pneumatiky. Díky tomu poskytuje nádhernou přilnavost a skvělé fungování během typických evropských zimních podmínek. Mezi garantované vlastnosti patří skvělá přilnavost a precizní řízení.

 

Koupit pneumatiky Michelin Alpin 5

 

Pneumatika má ekologické vlastnosti díky gumové směsi, do které byl přidán slunečnicový olej a křemík. Gumová směs se dobře prezentuje v nízkých teplotách, kdy nepřestává poskytovat elasticitu. Výrobek je dostupný v rozměrech od 15 do 17 palců.

 

Goodyear Ultra Grip ICE+

Goodyear Ultra Grip ICE+

Goodyear Ultra Grip ICE+ je univerzální vybavení na zimu. Goodyear Ultra Grip Ice+  patří mezi pneumatiky vysoké kvality a univerzálního užití. Výrobek byl navržen pomocí moderních technologií ActiveGrip, které garantují vynikající výkony v každých zimních podnebných podmínkách, dokonce i na zledovatělém povrchu. Prováděné výzkumy před uvedením pneumatiky na trh ukázaly, že ve srovnaní s třemi nejpopulárnějšími modely zimních pneumatik mají o 8% lepší výkony a o 3% kratší brzdnou dráhu na sněhu a vylepšenou ovladatelnost na zledovatělém povrchu.|

 

Koupit pneumatiky Goodyear Ultra Grip ICE+

 

Pneumatika poskytuje celkově o 11% kratší brzdnou dráhu. Tento model se skvěle osvědčil v evropských podnebných zimních podmínkách. Směs byla navržena detailně tak, aby garantovala elastičnost také v nízkých teplotách, stejně tak velmi vysokou úroveň přilnavosti na každém druhu vozovky. Pneumatika je dostupná v rozměrech od 13 do 17 palců.

 

Goodyear UltraGrip 9

Zimní pneumatiky Goodyear UltraGrip 9 jsou dalším modelem série. Goodyear UltraGrip 9 je další populární modelmezi zimními pneumatikami produkovanými americkým koncernem.  Pneumatika je vybavena směrovým dezénem, který poskytuje revoluční brzdnou dráhu na sněhu (díky technologii Goodyear 3D BIS Technology) a také poskytuje dokonalou odolnost vůči aquaplaningu. Výrobek se skvěle řídí na zasněžené vozovce, blátě, břečce a na mokré vozovce. Maximální přilnavost pneumatiky Goodyear UltraGrip 9 v těžkých zimních podmínkách je nenahraditelná.

 

Koupit pneumatiky Goodyear UltraGrip 9

 

U této moderní pneumatiky o všestranných a trvalých vlastnostech výrobce garantuje dobré jízdní parametry a šetrnost pneumatiky Goodyear UltraGrip 9 k životnímu prostředí (umožňuje snížení spotřeby paliva a byla vyrobena na základě ekologických technologií). Pneumatika Goodyear UltraGrip 9 byla vybavena indikátorem spotřeby dezénu.

 

Vredestein Snowtrac 5

Vredestein Snowtrac 5 – dokonalá volba do nejtěžších zimních podmínek. Vredestein Snowtrac 5 je zimní pneumatika třídy premium určená osobním automobilům. Pneumatika byla navržena tak, aby poskytovala bezpečnost také v nejtěžších zimních podmínkách. Výrobek garantuje vynikající vlastnosti díky dezénu, který je agresivní a směrový. Pneumatika skvěle reaguje na mokré, namrzlé nebo zasněžené vozovce, přičemž pochytuje za každého počasí velmi dobrou přilnavost.  Kromě toho je charakteristickou vlastností její trvanlivost a pohodlí jízdy (pneumatika generuje minimální hluk slyšitelný uvnitř automobilu a zvenku).

 

Koupit pneumatiky Vredestein Snowtrac 5

 

Centrální drážka pneumatiky o unikáni konstrukci poskytuje tuhost, což má vliv na perfektní reakce na otáčení volantu a komfortní řízení. Ve srovnaní s předchozí pneumatikou v sérii Vredestein Snowtrac 3 výrobce zvětšil o 30% délku lamel na ploše pneumatiky, zvyšujíc tak odvádění vody, sněhu a bláta a garantujíc nádhernou přilnavost. Pneumatika je dostupná v rozměrech od 14 do 16 palců.

 

Bridgestone Blizzak LM-500

Bridgestone Blizzak LM-500 je pneumatika určená malým osobním automobilům. Bridgestone Blizzak LM-500 je pneumatika třídy premium navržená speciálně pro osobní elektrické automobily. Je třeba věnovat pozornost tomuto modelu pneumatiky, protože je výrobkem vytvořeným na základě moderních technologií japonské značky „ologic”.  Na pneumatice jsou uviditelné zářezy a rýhy po celém jejím povrchu. Model garantuje dobrou přilnavost, ve srovnaní se svým předchůdcem  se lépe řídí na sněhu a ledu. Automobil  je pod kontrolou během rozjezdu a zrychlení a také disponuje krátkou brzdnou drahou. Další výhodou je směrový dezén. Konstrukce pneumatiky poskytuje velmi dobré výkony na mokré vozovce (rychlé odvádění vody a břečky, stabilita řízení).

 

Koupit pneumatiky Bridgestone Blizzak LM-500

 

Bridgestone Blizzak LM-500 má na své straně ještě jednu důležitou výhodu, kterou mají v oblibě především hospodárnější řidiči – nízký valivý odpor. Díky tomu je garantována nižší spotřeba paliva, kteráje oprvadu znatelná. Pneumatika je dostupná v rozměru 19 palců.

 

Bridgestone Blizzak NV

Bridgestone Blizzak NV

Bridgestone Blizzak NV – pneumatika byla navržena pro elektrické automobily, její dezén odpovídá stavbě dezénu pneumatiky Bridgestone Blizzak LM-500. Bridgestone Blizzak NV tvoří  nabídku japonského výrobce pro majitele automobilů s elektrickým pohonem. Od pneumatiky Bridgestone Blizzak LM-500 se tento model liší složením gumové směsi. Model pneumatiky je určen do elektrických automobilů BMW i3. Pneumatika vznikla jako výsledek dlouholetých výzkumů japonské značky v oblasti snížení spotřeby paliva. Prozatímní model vypadá jako shrnutí předchozích modelů na pneumatikářským trhu. Je jistě průlomem v nabídce zimních pneumatik. Pneumatika byla konstruována v rámcích technologie „ologic”, která poskytuje dobré výkony, ale zároveň snižuje valivý odpor, poskytuje bezpečnou a ekologickou jízdu. Změnu poznáte na první pohled – pneumatika má větší průměr a užší běhoun.  Díky tomu se spotřeba energie snižuje a guma je odolná vůči poškození.

 

Koupit pneumatiky Bridgestone Blizzak NV

 

Nejnovější modely pneumatik značky Brodgestone mají redukovat emise oxidu uhličitého o 50% do roku 2050. Pneumatika je dostupná v rozměru 19 palců.

 

Ekonomická třída

Dayton DW510 EVO

Dayton DW510 EVO

Dayton DW 510 EVO je pneumatika náležící ekonomické třídě, přesto je možné jí namontovat do různých typů osobních automobilů.  Pneumatika je nástupcem známého modelu Dayton DW510 (o kterém si můžete přečíst už 700 názorů). Silnou stranou modelu jsou všestranné výkony. Poskytují pocit bezpečnosti a komfort na cestě. Vysokou úroveň výkonů garantuje moderní řezba směrového dezénu. Tato konstrukce dezénu bývá užívána největšími producenty na světě, protože se charakterizuje nejrychlejším a nejsprávnějším odváděním vody a sněhové břečky zpod pneumatiky.

 

Koupit pneumatiky Dayton DW510 EVO

 

Pneumatika splňuje požadavky řídičů, kteří jezdí ve městě i mimo město. Pneumatiky poskytují dlouhodobě dobré výkony s potlačením generovaného hluku, takže také komfort během cestování. Model je vyroben z gumy, která je velmi odolná vůči opotřebování. Výrobek je dostupný v rozměrech od 13 do 17 palců.

 

Matador MP54 Sibir Snow

Matador MP54 Sibir Snow

Matador MP54 Sibir Snow – speciální výrobek určený malým a středním osobním automobilům. Matador MP54 Sibir Snow je zimní pneumatika ekonomické třídy, vyprojektovaná speciálně do malých a středních osobních automobilů. Tento model pneumatiky byl vyprodukován  na základě moderních technologií užívaných německým koncernem Continental, majitelem Matadora. Pneumatiku charakterizuje velmi dobrá přilnavost a krátká brzdná dráha na sněhu a ledu, garantuje též vysokou úroveň bezpečnosti na mokré vozovce a komfort cestování.  Agresivní řezba dezénu, jeho směrová konstrukce a specifické šikmé drážky poskytují dokonalou trakci na každém typu vozovky.

 

Koupit pneumatiky Matador MP54 Sibir Snow

 

Části pneumatiky – úzké drážky v centrální částí dezénu zvyšují tlak na vozovku zvyšujíc tím její životnost. Komfort během cestování zvyšuje konstrukce pneumatiky, která napomáhá snižovat hluk při jízdě. Pneumatiky Matador MP54 Sibir Snow jsou dostupné v rozměrech od 13 do 15 palců.

 

Sportiva SNOW WIN 2

Sportiva SNOW WIN 2

Sportiva Snow Win 2 je pneumatika ekonomické třídy, určená osobním automobilům. Model je vybaven směrovou konstrukcí dezénu, kterou nejčastěji používají výrobci zimních pneumatik po celém světě. Výrobce garantuje odolnost vůči aquaplanningu a skvělé odvádění bláta, sněhu a sněhové břečky. Pneumatika poskytuje stabilitu ve všech zimních podmínkách. Speciální lamely se prokousávají do sněhu, zkracují brzdnou dráhu na sněhu, zvyšují efektivitu rozjezdu.

 

Koupit pneumatiky Sportiva SNOW WIN 2 

 

 Sportiva Snow Win 2 je projektovaná tak, aby garantovala řidiči skvělé jízdní parametry a také komfort cestování. Pneumatika je dostupná v rozměrech od 13 do 17 palců.

Jak vybírat zimní pneumatiky?


Kladete-li si za cíl odpovídající výběr modelu zimních pneumatik, doporučujeme využít několika zdrojů pro získání objektivních informací. Jedním z nejdůležitějších zdrojů jsou výše představené názory řidičů. 

Je možné se dozvědět hodně také z testů pneumatik prováděných největšími magazíny a předními světovými organizacemi zabývajícími se motorizací. Na provádění těchto testů dohlížejí odborníci nejvyšší třídy, kteří garantují správný průběh testu i zpracování jeho výsledků.

Dalším zdrojem informací o pneumatice jsou štítky. Je třeba pamatovat, že speciálně u zimních pneumatik nejsou uvedeny informace o výkonech dosažených v dané sezóně a daných podmínkách (co se týče sněhu, nízkých teplot apod.). Nalézt na nich můžete pouze informace o přilnavosti na mokré silnici, valivém odporu (úspoře paliva) a generovaném hluku. V případě zimních pneumatik je nutné brát informace ze štítků s odpovídajícím odstupem – dobré výkony v zimních podmínkách mohou paradoxně zapříčinit snížení ohodnocení na štítku.

V případě pochybností se vždy můžete skontaktovat s našimi experty, kteří Vám ochotně poradí s výběrem.