Německý automobilový klub ADAC každou sezonu provádí testování pneumatik. Ověřují se modely neznámějších výrobců v nejoblíbenějších rozměrech. Které pneumatiky byly uznány za nejlepší v této sezoně?

 

ADAC

Testy zimních pneumatik ADAC probíhají
v podmínkách typických pro toto roční období.

 

Nejen testy ADAC

Testy pneumatik ADAC představují velkou pomoc při výběru zimních pneumatik. Není to však jediný zdroj informací o pneumatikách. Pneumatiky testují také jiné organizace a mnoho motoristických časopisů. Přehled největších testů najdete v našem článku:

Žebříček zimních pneumatik 2014/2015

Mnoho řidičů si kromě testů ověřuje názory uživatelů na pneumatiky, o které se zajímají. Na Oponeo.pl najdete názory na téměř každý model pneumatiky (celkem jich máme už asi 100 tisíc). Pro lepší orientaci v názorech jsme připravili sérii článků „Uživatelské testy“. V každé sezoně představujeme přehled nejlépe hodnocených pneumatik v nejoblíbenějších rozměrech, např.

Pokud nevíte, jaké zimní pneumatiky si vybrat, stojí za to poradit se s odborníkem. Zavolejte na tel. č. 225 850 210 a odborníci Oponeo.cz vám rychle poradí, jaký model se vám nejlépe vyplatí.

Test ADAC

ADAC dvakrát do roka testuje pneumatiky v nejoblíbenějších rozměrech.

 

Činnost organizace ADAC

Testy pneumatik ADAC jsou nejpodrobnější a jejich výsledky se považují za prestižní. Samotná organizace ADAC sdružuje asi 17 milionů řidičů (včetně motorkářů). Činí to z něj druhý z hlediska velikosti automobilový klub na světě ihned za americkým AAA. ADAC vznikl v roce 1903, což znamená, že funguje již více než 100 let. K hlavním úkolům organizace ADAC patří kontrola a propagace silniční dopravy, motorových sportů a turistiky, ochrana a vzdělávání všech uživatelů silnic.

ADAC se zabývá také vydáváním motoristických časopisů, map, atlasů, provozuje síť odtahových služeb, kromě pneumatik testuje nové automobily, dětské autosedačky, kontroluje bezpečnost tunelů, trajektů a nabízí dopravní pojištění. V rámci ADAC působí také střediska poskytující školení v oblasti silniční bezpečnosti. Široce zaměřená činnost přispěla k tomu, že ADAC je obecně známý a má autoritu mezi řidiči na celém světě.