Podívejte se na nejlepší modely a výrobce pneumatik ze střední třídy. Každý řidič preferuje poněkud odlišný styl jízdy a tak potřebuje trochu jiné pneumatiky. Přečtěte si, čím se vyznačují pneumatiky patřící do třídy "medium", pro koho jsou určeny a které modely jsou nejoblíbenější.

Obecně rozlišujeme tři třídy pneumatik:

  • ekonomickou,
  • střední,
  • vyšší.

Pneumatiky z jednotlivých tříd se liší několika faktory, ke kterým patří především: cena, jízdní vlastnosti (přilnavost, valivý odpor, úroveň hluku vznikajícího během jízdy atp.), a také kvalita materiálů použitých při výrobě a trvanlivost (odolnost vůči opotřebování, mechanickým poškozením atp.).

Uniroyal patří ke značkám pneumatik ze střední třídy, které řidiči volí nejčastěji.

 

Pro koho jsou určeny pneumatiky střední třídy?

Při kupování pneumatik je třeba zohlednit několik faktorů. Zamyslete se nad tím, kde jezdíte nejčastěji. Může to být hlavně jízda po městě, na meziměstských silnicích nebo ve smíšeném režimu. Důležitý je také výkon Vašeho auta a styl Vaší jízdy. Pokud bude řidič, který jezdí agresivně a dynamicky, používat pneumatiky nepřizpůsobené k jeho stylu (s průměrnou přilnavostí a nízkou boční tuhostí), může mít problémy s udržením stability auta v okamžicích, kdy najede do zatáčky vysokou rychlostí. Tímto způsobem riskuje zdraví a život - a to nejen svůj, ale také ostatních účastníků silničního provozu.

Pneumatiky střední třídy jsou kompromisem mezi pneumatikami vyšší třídy a modely, které patří do nízkorozpočtové (ekonomické) třídy. Koupí takové pneumatiky obdržíme nadprůměrné výsledky za atraktivní cenu. Pneumatiky této třídy jsou určeny pro všechny typy vozidel od nízkoobjemových aut přes střední třídu až po auta nejvyšší třídy.

Střední třída pneumatik se při umírněném stylu jízdy osvědčí jak ve městě, tak na cestách. Pro výrobce je to důležitý segment pneumatik, protože je mezi klienty velmi oblíbený. Velká péče výrobců o vývoj značek z tohoto segmentu způsobuje, že získáváme slušnou kvalitu za poměrně nevelký peníz.

Fulda Kristall Montero 2 – vynikající zimní pneumatika dostupná za dobrou cenu.

 

Pneumatiky střední třídy - nejoblíbenější značky

Řidiči nejčastěji volí pneumatiky střední třídy například následujících značek:

Fulda

BFGoodrich

Kleber

Firestone

Uniroyal

 

Zimní pneumatiky střední třídy

Nejoblíbenější modely pneumatik střední třídy pro zimní sezonu jsou:

Fulda Kristall Montero 2

Fulda Kristall Montero 3

Fulda Kristall Control HP

BFGoodrich G-Force Winter

Kleber KRISALP HP 2

Firestone WINTERHAWK 2 EVO

Uniroyal MS Plus 66

 

Letní pneumatiky střední třídy

Nejoblíbenější modely pneumatik střední třídy pro letní sezonu jsou:

Fulda ECOCONTROL

Fulda CARAT PROGRESSO


Kleber Dynaxer HP3

Firestone TZ300

Firestone MULTIHAWK

Uniroyal RainExpert

Podívejte se také na nejlepší modely levných pneumatik, tedy ekonomické třídy:

Levné pneumatiky – nejlepší modely.